Gyalogosbarát rakparti fejlesztés indul a Kossuth tér és a Margit híd között

Forrás: turizmus.com

 2021. május 17. 18:16

Megszületett a pesti alsó rakpart Kossuth tér és a Margit híd közötti részének megújításáról szóló közbeszerzési eljárást lezáró döntés. A szerződéskötési moratórium lejártát követően legkorábban május 26-án lehet megkötni a szerződést – közölte a főváros.

A rakpartok gyalogosbarát megújítását első lépésben a pesti alsó rakpart a Kossuth tér és a Margit híd közötti részen kezdik el, a mintegy 500 méter hosszú szakasz hiányzó gyalogos kapcsolatának megteremtésével – derül ki a Főpolgármesteri Hivatal közleményéből.

A tervek a még tavalyi év elején érkeztek a hivatalba, de nem egyeztek az új városvezetés elvárásaival, ezért a projekt áttervezése mellett döntöttek. Ennek során szélesítik a járdát, növelik a forgalomcsillapított szakasz hosszát, kiveszik a szalagkorlátot az útpálya mellől és talajkapcsolatos fák ültetését tervezik. A meglévő út felújításával egyidőben összefüggő, 4-5 méter széles gyalogos sétányt alakítanak ki a forgalom 30 km/h-s csillapításával.

A beruházás célja egy egységes, emberközeli, rekreációs helyszínként szolgáló Duna-part kialakítása

Fotó: 123rf.com

A beruházás célja egy egységes, emberközeli, rekreációs helyszínként szolgáló Duna-part kialakítása a pesti oldalon, a Carl Lutz rakparton már kiépült sétány folytatásaként. A páratlan fekvésű pesti alsó rakpart ezen szakaszán, a közúti forgalom mérséklésének biztosításával olyan biztonságosan használható, esztétikus felületek kialakítása fog megtörténni, mely az élhetőbb Duna-part alapelv megvalósítását segíti – írják.

A gyalogos sétány arculata a rakpart Parlament előtti szakaszának kialakításához fog illeszkedni, gránit kockakő burkolattal és 35 db talajkapcsolatos fával. Annak érdekében, hogy a sétánynak helyet tudjanak biztosítani, a Markó utcai lehajtó támfala is átépítésre kerül a műemlékvédelmi előírások figyelembevételével. A sétány a Margit híd környezetében jellemzően 5-6 méter széles lesz, a lépcsős partfal északi végpontjánál egy kiszélesedő térrésszel és oda vezető új gyalogos-átkelőhellyel; Markó utcai rámpa környezetében nagyjából 4 méterre szűkül.  A Margit hídtól délre fasort alakítanak ki a sétány középvonalában.

Az Id. Antall József rakparton, a Kossuth Lajos tér és Jászai Mari tér közötti szakaszon a közúti funkció 2x1 forgalmi sávon megmarad, illetve gyorsabb, könnyebb gyalogos lejutási lehetőség épül a felső rakpartról a Duna-partra, közelebb hozva a folyót a budapestiekhez.

Az érintett szakaszon a gyalogátkelőhelyek megfelelő világítást kapnak, kiépül a csapadékvíz elvezető csatornarendszer, a gázvezetéket kiváltják a Nemzeti Közművek által végzendő gázvezeték-rekonstrukcióval összhangban.

Budapest egyedülálló adottságokkal rendelkező város, ám ezt sok szempontból nem tudjuk kellőképpen kihasználni. A Duna-part talán a legjobb példa erre: bár a folyó meghatározza a város képét, a partjáról világörökségi panorámában gyönyörködhetünk, a legtöbben ezt leginkább csak akkor tesszük, amikor épp az autóban ülve, dugóban araszolunk valamelyik rakparton.

Semmi nem indokolja, hogy ez így kell, hogy legyen: számos európai városhoz hasonlóan Budapesten is megvalósítható egy zöldebb, élhetőbb, az autók mellett a gyalogosoknak, sétálni vagy biciklizni vágyóknak is biztonságos teret hagyó rakpart – mutat rá a közlemény.