Megújul Röszke és Tompa határátkelőhelye

Forrás: turizmus.com

 2020. március 29. 16:01

Megújulhat a röszkei és a tompai határátkelőhely, a fejlesztésekhez jelenleg keresik a tervezőket – értesült az uniós közbeszerzési tájékoztatóból a magyarepitok.hu.

Mindkét határátkelőhelyen sávbővítéseket és forgalomtechnikai átalakításokat terveznek, az útlevélkezelő fülkéket felújítják vagy lecserélik, a fülkék fölé tetőszerkezetet építenek, valamint kialakítják a forgalomirányításra és utastájékoztatásra szolgáló jelzőlámparendszert is.

Ezenkívül mindkét helyen bővítik a kamionparkolót, kiépítik a tetőszerkezet alatti világítást és kamerarendszert, átalakítják a járdaszigetet, tolókaput építenek az elválasztó kerítésbe, automata határellenőrző kapukat telepítenek, és meghosszabbítják az elválasztó kerítést – írja a Magyar Építők.

A Röszke és Horgos közötti határátkelő

Fotó: Wikipédia

A tervezési közbeszerzés tartalmazza a területen lévő épületek belső festését, a helyiségek átalakítását és a padlóburkolatok cseréjét is. A fejlesztés részeként terelőkordonokat, elválasztó plexifalakat és tájékoztató táblákat is elhelyeznek a helyszínen.

A sávok fölé továbbá mátrixtáblákat telepítenek, a térvilágítást felújítják, az útburkolatba beépített fényforrásokat helyeznek el, a bejárati ajtót zsiliprendszerűvé változtatják, és kialakítják a kártyás beléptetést.