Megújult a Kerékpáros Magyarország Szövetség

Forrás: turizmus.com

 2017. február 26. 11:07

A szövetség rendkívüli közgyűlése Masa Zoltánt választotta meg új elnökének. A megválasztott új elnök a KMSZ alapvető célkitűzéseit szeretné erőteljesebben képviselni: a kerékpáros turizmust, a szabadidősportot és a családbarát kerékpározást.

A szövetség országos szakmai szervezet, ezért kiemelt célja a kormány felhatalmazása által maradéktalanul megvalósítani hazánkban az európai uniós kerékpár turisztikai fejlesztési pályázatokat, szorosan együttműködve a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kerékpáros Koordinációs Főosztályával.

Rendkívül örvendetes, hogy a KMSZ tagsága másfélszeresével bővült, valamint a rendkívüli közgyűlés olyan alapszabályt fogadott el, mely széles lehetőséget kínál arra, hogy minél több civil szervezet lépjen be a Szövetségbe. Ezentúl a tagok egy országos lefedettségű tagozati rendszerben - önálló térségi fejlesztések kapcsán - döntéseket hozhatnak, illetve 5 szakmai tagozatban is bekapcsolódhatnak a KMSZ életébe.

Németh Zsolt és Harangvölgyi András alelnökök mellett új elnökségi tagokkal erősödött a vezetőség Dr. Zsuffa Ákos, Nagy Ádám, Huszár Róbert, Tarapcsák Péter kapcsolódtak be a munkába.