Sopronból már minőségi bringaút visz Fertőrákosra

Forrás: turizmus.com

 2020. június 25. 15:14

A Sopron–Tómalom–Fertőrákos közötti teljesen megújult kerékpárutat, valamint a Fertőújlak és az osztrák határ közötti szakaszt már használhatják a bringások.

Több mint 600 millió forintos uniós forrásból átfogó kerékpáros turisztikai fejlesztés valósul meg a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai térségben. A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség vezetésével, a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-vel konzorciumban megvalósuló turisztikai fejlesztés útépítési, valamint szolgáltatás-fejlesztési elemeket egyaránt tartalmaz – tájékoztattak a fejlesztők.

A projekt célja a térség turisztikai élménykínálatának bővítése. A Sopron–Tómalom–Fertőrákos szakasz megújulásával Sopronból minőségi kerékpárúton lehet elérni a Fertő tó környéki kerékpárutat. A projekt másik fontos mérföldköve, a fertőújlaki Fő utca burkolatjavítása szintén elkészült már. Ennek köszönhetően a Fertő-Hanság Nemzeti Parkot felkereső nagyszámú kerékpáros turista jó minőségű aszfaltos úton érkezhet az országba.

Megújult a Sopront Fertőrákossal összekötő kerékpárút

Fotó: One On One Kommunikáció

A projekt következő szakaszában modern pihenőpontokat alakítanak ki Sopronban, Fertőrákoson, Fertőbozon, Hidegségen, Fertőhomokon, Hegykőn, Fertődön, Sarródon, Sopronhorpácson, Zsirán, Röjtökmuzsajon és Bükön a kerékpárosok számára.

Ezek közül három helyen vizesblokkal ellátott pihenőpont is helyet kap, melyek közül a fertődi Csillagtúra központ információs és túraközpontként is üzemel majd.

Itt kerékpár-kölcsönzésre is lesz lehetőség, sőt a mozgáskorlátozottak számára is elérhető lesz a Fertő táj speciális kerékpárok segítségével.

Folytatódnak a térségben a kerékpáros fejlesztések

Fotó: One On One Kommunikáció

Három helyszínen forgalomszámlálókat telepítenek, amelyek a térség aktuális időjárási adatairól is információkkal szolgálnak.

A projekt a kerékpáros-barát szolgáltatásfejlesztéshez szükséges eszközök beszerzését és olyan látogatóbarát fejlesztést is magába foglal, mint egy turisztikai internetes portál megvalósítása.

A projekt teljes megvalósulása 2021 első negyedévére várható – írták a közleményben.

Kapcsolódó cikkek