Megújult és nemzetközi terjeszkedésbe fog a Flight Refund

Forrás: turizmus.com

 2015. február 23. 15:42

A légi utasok jogainak érvényesítésére alapított Flight Refund Kft. európai terjeszkedésbe kezd, az első éves hatékony működésének tapasztalatait felhasználva sikeresen átalakította és új pályára állította a hatalmas légi utazói érdeklődést kiváltó tevékenységét.

A Flight Refund, a közép- és kelet-európai régióban elsőként, 2012. november 1-jén indított a légi utasok jogainak érvényesítését segítő szolgáltatást Budapesten. Bármely EU-n belüli légitársaság járatának több mint 3 órás késése, váratlan törlése vagy a túlfoglaláskor előforduló beszállás megtagadása esetén a Flight Refund átvállalja a kártérítési folyamat lebonyolítását a kárt szenvedett utazótól, akiknek ilyen esetekben kártérítés járhat.

Tapasztalatok szerint ugyanis hiába szabályozza uniós rendelet a járattörlések, késések és megtagadott beszállás esetén az utast megillető kártérítést, az igény érvényesítése hosszadalmas jogi és adminisztratív folyamat, amihez a megfelelő jogi képviselet általában elengedhetetlen. Az utasnak viszont nincs más dolga, mint hogy a www.flight-refund.eu oldalon egy pár perc alatt kitölthető űrlapon a kárigényét bejelentse. A bejelentés és a kártalanítási folyamat az utas részéről kockázatmentes, mivel az utasnak kizárólag sikeres végkimenetel esetén kell sikerdíjat fizetnie. A kártérítés mértéke különböző feltételektől függően, akár 600 euró is lehet utasonként. Ez egy négytagú család esetében akár félmillió forintot is jelenthet, készpénzben.

 

A Flight Refund Kft. átalakította és újraindította hiánypótló online szolgáltatását, amely komoly fejlődési lehetőségek előtt áll a most elindított európai piacokon való terjeszkedésben. Ehhez nélkülözhetetlen tapasztalatokat gyűjtött az elmúlt időszak egyéves magyarországi próbaműködése során, amikor sok száz utas kártérítési ügyében járt el. Ezen eljárások számos esetben igazi kihívások elé állították a Flight Refund speciális jogi és légi ipari felkészültséggel bíró szakértői csapatát.