Megújult kalandtérkép segíti az 50 éves Tisza-tó felfedezését

Forrás: turizmus.com

 2023. június 21. 14:42

Az idén 50 éves Tisza-tó körüli rengeteg látnivaló, vendéglátóhely, attrakció megtalálásához és a Tisza-tavi pihenés megtervezéséhez ad segítséget az Aktív Magyarország által megújított, harmadik alkalommal kiadott Tisza-tavi Kalandtérkép.

Idén 50 éves a Tisza-tó, hazánk legnagyobb mesterséges tava, amely víztározónak készült, de valódi tó lett belőle az elmúlt évtizedekben. A valódiságot jelzi, hogy több mint 50 halfaj otthona a víz, környékén 200 madárfaj él. Egy hatalmas alföldi oázis jött itt létre, és a természeti kincsek vonzása a belföldi kerékpáros- és víziturizmus egyik legfontosabb központjává tette a területet.

A Tisza-tavi Kalandtérkép ingyenesen elérhető a Tisza-tó környéki szolgáltatóknál, az I love Tisza-tó magazinban, a Tourinform irodákban, összesen 47 ezer példányban, illetve online is megtekinthető és letölthető az Aktív Magyarország oldaláról is.

Összesen 100 látnivalót, strandot, tanösvényt, kalandparkot, éttermet, bisztrót, kilátót, látogatóközpontot mutat meg a megújult Tisza-tavi Kalandtérkép. A térkép a látnivalókon túl bemutatja, hogy mire számíthatunk az egyes attrakciók meglátogatásakor, milyen szolgáltatásokat vehetünk igénybe a strandokon és kikötőkben. Segítséget ad ahhoz, hogy hol tudunk kerékpárt, kenut, SUP-ot bérelni, hol lehet bankkártyával és SZÉP-kártyával fizetni illetve azt is megmutatja, hogy mely szolgáltatók akadálymentesek, kutyabarátak vagy épp adnak kölcsön pumpát a kerékpárunk gumijának felfújásához.

tiszaterkep

Az ingyenes Tisza-tavi Kalandtérkép összesen 100 látnivalót, strandot, tanösvényt, kalandparkot, éttermet, kilátót, látogatóközpontot gyűjt össze a tó körül

Fotó: Aktív Magyarország

Az 50 éves Tisza-tó a szintén idén 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park negyedik bemutató területe, 1999 óta az UNESCO Világörökség része. Éppen ezért a térkép a természet védelmére, tiszteletére is felhívja a figyelmet, hiszen a tó természeti értékeinek a megóvása alapvető kulcsa a Tisza-tó fentartható jövőjének: „Túrázás során ne vigyél el mást, mint az emlékeidet, és ne hagyj magad után mást, csak a lábnyomaidat! Köszönjük!” üzeni a Tisza-tavi atlasz az olvasónak.