Megújult Kapuvár vasútállomása

Forrás: MTI

 2021. október 25. 13:51

Az elmúlt években több hazai vasúti épületfejlesztést-felújítást díjaztak hazai és nemzetközi építészeti elismerésekkel. A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) is a vasút jeles hagyományaihoz méltó módon bánik a rábízott vonalak állomásainak épületeivel.

Tavaly saját forrásból újították fel a fertőszentmiklósi, idén dolgozóik munkájával tették rendbe a kapuvári vasútállomást.

Az üzemi parkoló bővítéséhez, fejlesztéséhez az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) biztosított fedezetet, a 112 millió forintból megvalósult fejlesztések komfortosabban használhatóvá és szerethetőbbé tették a naponta 46 személyvonatot fogadó állomást – mondták el az állomás avatóünnepségén.

A GYSEV-vonalon „békeidőben” utazó évi 1,6 millió utasban így kedvezőbb kép alakulhat ki a városról.

A felújított kapuvári vasútállomás

Fotó: MTI/Filep István

Elhangzott: a GYSEV legnagyobb projektjében a Kőszeg-Szombathely szakasz 2022 első felében számos fejlesztés fejeződik be. Közös peronos busz-vonat átszállási lehetőséget létesítenek Kőszegen, 9 megállóhelyen korszerű, magas peronokat, térvilágítást és utastájékoztató eszközöket, fedett kerékpártárolókat építenek, több ütemben megújul a nagycenki Széchenyi múzeumvasút.

A GYSEV időnként egy-egy új attrakcióval is várja az érdeklődőket, Fertőboz állomáson elkészült a mozdonyműhelyben kialakított látogatóterasz.

Az állomáskorszerűsítések az egész országban folytatódnak – közölték –, a MÁV 50 megújuló állomásprojektje mellett a kormány a vidék lakosságmegtartó képességének erősítését szolgáló Magyar falu programmal több vidéki vasútállomás-fejlesztést finanszíroz.

Kiemelt projektként Győr-Moson-Sopron megyében új, korszerű vasútállomás épült Győrasszonyfán. Bakonygyiróttól Pannonhalmán át Vinyéig kilenc megyei településen fedett kerékpártárolókat, utasbeállókat, és utcabútorokat telepítenek, megújítják az utastájékoztatást.

Az ITM a közlekedésfejlesztésben a környezetkímélő, energiahatékony vasút elsőbbségét igyekszik érvényre juttatni. A szakpolitikai erőfeszítések középpontjában a következő 10-15 évben egyértelműen a vasút áll majd, az állomásfejlesztések elengedhetetlenek ahhoz, hogy egyre több embert nyerjenek meg a vasúti közlekedésnek.