Megújult szerkezetben működik tovább a Weco-Travel

Forrás: turizmus.com

 2020. október 19. 18:06

Az új struktúra kialakítását és az ezzel járó személyi változásokat a koronavírus-járvány miatt megváltozott piaci körülmények indokolták az iroda szerint.

2020 eddig nem kedvezett a turisztikai ágazat szereplőinek, az üzleti utaztatás, kongresszus- és rendezvényszervezés, valamint online repülőjegy-értékesítés területén tevékenykedő Weco-Travelt is negatívan érintették a szinte egész évben érvényben lévő, szigorú korlátozások.

Az év utolsó negyedévéhez közeledve világossá vált, hogy az eddigi szerkezet nem lesz versenyképes a jelentősen átalakult és továbbra is folyamatosan változó utazási szokások tükrében – tájékoztatta lapunkat az utazási iroda. Ezért a cég tulajdonosai és vezetői egy új, hosszú távon fenntartható szervezeti modell kialakítása mellett döntöttek, amelynek megvalósítása elkerülhetetlenül létszámleépítéssel járt; a munkavállalók csaknem 50%-át kényszerült elbocsátani a munkáltató.

„Igyekeztünk elkerülni a létszámcsökkentést. Az utaztatás és rendezvényszervezés jövőbeli kilátásait figyelembe véve azonban megkerülhetetlenné vált, hogy elküldjünk munkatársakat. A Weco-Travel nem egy-két évre tervez, sokkal hosszabb távon szeretnénk jelen lenni a magyar piacon, és ehhez strukturális átalakítások szükségesek” – nyilatkozta Horváth Balázs, a cég ügyvezetője.

Az üzleti utaztatás és a repülőjegy-eladás területén is az élbolyban lévő cég a munkatársak csaknem felének elbocsátására kényszerült

Fotó: 123rf

Az új szervezeti felépítés kialakítása során a hatékonyság mellett a Weco-Travel kiemelt célja a digitalizáció növelése és a megszokott magas szolgáltatási színvonal megtartása volt. A legmarkánsabb változás, hogy az online, a vállalati és a közbeszerzéses utaztatással foglalkozó üzletágak összeolvadtak. Az így kialakult új ügyfélszolgálattal foglalkozó szervezeti egység vezetői feladatait Fömötör Judit látja el.

A rendezvényszervezés előtt is új kihívások állnak. A megváltozott helyzetben előtérbe kerülnek olyan innovatív megoldások, amelyek az online és offline rendezvényszervezési technológiákat ötvözik. Székely Andrea, a Weco-Travel MICE üzletágának vezetője a hibrid megoldások alkalmazásában látja a jövőt.

A vezető üzletágak mellett a sales, a marketing és a fejlesztés is hangsúlyos szerepet kapott az új struktúrában. Az értékesítési vezetői feladatokat Sztankóné Szabó Judit veszi át, aki vezető szerepet játszik a minden ágazatot átfogó sales és customer care stratégia kialakításában. A marketing és a fejlesztés az új szerkezetben nemcsak a repjegy.hu márka támogatásában, hanem Holczinger Zoltán vezetésével a teljes Weco-Travel digitális működésében vesz részt.