Megunhatatlan Adria

Forrás: turizmus.com

 2017. április 09. 14:08

Az április 6-9. között, az Isztrián zajló MUISZ közgyűlés résztvevői között aligha volt valaki is, aki ne járt volna számtalanszor a horvát tengerparton, mégis nagyon hamar telt be a létszám a Horvát Idegenforgalmi közösség által szervezett útra.

A félnapos, hivatalos programon felül az utazási irodások újra felfedezték Rovinj, Porec, Umag és Motovun szépségét, hajóra szálltak, hogy egészen közelről érezzék a tengeri levegő erejét, szarvasgombára vadásztak, bort kóstoltak a Kozlovic pincészetben, kalamarit, shrimpet, halat és vad spárgát ettek délben és este, hogy azután ismét bort kóstoljanak és egy pohárka pelinkovac-cal búcsúztassák a napot (háromszor is).

Rovinj és a többi, gyönyörű, tengerparti város áprilisban még csendes

Fotó: turizmus.com

A teraszokon még nem kell az árnyékot keresni, de, érzékeny bőrűeknek    már nem árt vigyázni...

Fotó: turizmus.com

 

A tenger még hideg, a vitorlások is alig ébredeznek, de a látvány most is gyönyörű

Fotó: turizmus.com

 

A tengerben fürdeni ilyenkor még nem lehet (legalábbis csak az extrém sportok kedvelőinek), cserében viszont nincs még tömeg, kényelmesen lehet sétálni az óvárosokban, s ahhoz már elég jó idő van, hogy ki lehessen ülni a tengerparti teraszokra.

 

Tavasszal még nem takarja ki a látványt a parton hömpölygő turista áradat

Fotó: turizmus.com

Ha ezen az utazási irodai túrán múlik, akkor biztosan valóra válik a Horvát Idegenforgalmi Közösség, illetve az Isztriai Idegenforgalmi Közösség reménye, s minden eddigi rekordot megdönt majd a magyar turisták érdeklődése.

Sokan már este is a teraszt választják egy pohár italhoz

Fotó: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Emigrálni az Adriára

2017. április 09.