Megvan a jövő évi V4 Kerékpárverseny időpontja

Forrás: MTI

 2022. október 03. 15:45

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség a szeptember végi wollongongi világbajnokságot követően publikálta a 2023-as évre vonatkozó előzetes versenynaptárát, amelyben természetesen hazánk legrangosabb egynapos országúti viadala, a Visegrád 4 Kerékpárverseny valamint az ifjúsági világkupa is helyet kapott.

A Visegrádi Csoport tagországainak (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) közös nemzetközi országúti kerékpárverseny sorozata, a Visegrád 4 Kerékpárverseny 2023. július 8-án hazánkban indul, majd másnap Szlovákiában folytatódik, míg a lengyel, valamint a záró, cseh futamra július 22-én és 23-án kerül majd sor.

A magyar viadal útvonala a tervek szerint nem változik, a korábbi években megszokottaknak megfelelően ezúttal is Budapestről rajtol, és Pannonhalmán ér véget. A megmérettetés hazánk legmagasabb besorolású egynapos férfi profi versenye.

v4kerekparveseny

A Visegrád 4 Kerékpárverseny 2023. július 8-án hazánkban indul. A viadal ezúttal is Budapestről rajtol majd, és Pannonhalmán ér véget

Fotó: Vanik Zoltán/Bringasport

Természetesen a főszervező Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület 2023-ban is megrendezi a Nemzetek Kupája ifjúsági világkupa futamot, amely jelen állás szerint a kilencfordulós sorozat utolsó állomása lesz augusztus 16. és 18. között.

A Nemzetek Kupája egynapos és többnapos versenyeket is tartogat, Magyarországon egy háromnapos megmérettetésre kerül sor. A viadalok között olyan események is megtalálhatók, mint a legendás utánpótlás klasszikus Párizs-Roubaix, vagy éppen az egyik legfelkapottabb ifjúsági többnapos, a cseh Junior Békeverseny.