Menjünk világgá Miskolcon!

Forrás: turizmus.com

 2017. március 13. 15:36

Március 17–18-án XXIV. alkalommal rendezik meg Miskolcon a „Menjünk világgá...! utazási kiállítást. Az ingyenes rendezvényre a szervezők idén is közel 100 kiállítót és 8-9 ezer látogatót várnak.

A rendezvény pénteken és szombaton 10 és 18 óra között várja a látogatókat az ITC Székház – Nemzetközi Kereskedelmi Központban.

Az utazási kiállítás egyik díszvendége a hajóutak specialistája, a Mahart Tours, amely nemcsak a Karib- és Földközi-tengeri hajóutak, hanem a dunai hajósi programok gazdája is. A belföldi díszvendég a nektárt érlelő hegyek fővárosa, Tokaj.



A kiállítást kísérő kulturális programok a pénteki napról átkerültek szombatra. A hagyományos Családi Nap keretén belül szombat délelőtt a gyerekeké a színházterem, ahol interaktív játékok, vetélkedők, táncok és zene segítségével „körbeutazzák a Földet", pecséteket gyűjtve útleveleikbe. A legeredményesebbek bobpálya- és kalandpark-belépőjegyeket nyernek, de minden gyerek kap apró ajándékot.



Szombat délután viszont a felnőtt látogatókat várják a különböző érdekes előadások, filmvetítések. Betekinthetünk egy luxus óceánjárón tett Földközi-tengeri utazásba, és megcsodálhatjuk a filmvásznon a Tokaji hegyvidék fővárosának látnivalóit.

A szlovák turisztikai képviselet idén is fontosnak tartja a miskolci közönség figyelmét felhívni az újdonságokra. Szombat délután Pöstyén nevezetességeivel lehet megismerkedni, közben pedig megkóstolhatjuk a hagyományos juhtúrós sztrapacskát. A rendezvényt Peter Sramek koncertje zárja.

Nem marad el a tavaly rendkívül népszerű nyereményjáték sem. A kérdésekre a helyes válaszokat maguktól a kiállítóktól lehet megkapni, ezért érdemes lesz felkeresni a standjaikat. A helyes választ adók között külföldi és belföldi üdülést, utazási utalványt és más értékes ajándékokat sorsolnak ki.


Az ITC Galériáján „Lépteim nyomán – Bükkszentkereszt" címmel Orliczki Attila fotókiállítása, a bejárata előtt pedig a „Miskolc régi képeslapokon" fotókiállítás tekinthető meg.

Kapcsolódó cikkek

Drónvideó Tokajról

2017. február 20.