Merkel figyelembe venné az utazásközvetítők érdekeit

Forrás: fvw.com

 2016. szeptember 30. 12:37

A német kormány nem akar szembemenni az ország turisztikai iparágával – mondta Angela Merkel német kormányfő egy berlini szakmai rendezvényen szeptember 26-án.

Merkel szerint a német kormány tekintettel lesz a kis és közepes méretű utazásközvetítők helyzetére az új EU-csomagirányelv német jogba történő átültetése során. Azonban nem hagyhatja figyelmen kívül a fogyasztók érdekeit sem.

Az Európai Parlament tavaly október végén fogadta el az utazási csomagról szóló, új EU-irányelvet, amelyet a tagállamoknak két év alatt kell átültetniük jogszabályaikba. A német utazásközvetítők attól tartanak, hogy az új irányelv definíciói alapján az általuk közvetített két egyedi szolgáltatás együttese kapcsán az utazásszervezőkhöz hasonló kötelezettségeik lesznek az ügyfelek felé.

Michael Frenzel, a konferenciát szervező Német Turisztikai Szövetség (BTW) elnöke kijelentette, hogy a német jogszabálytervezet vitatott rendelkezésein változtatni kell. A tervezetet egyébként már október 12-én tárgyalja a német kormány, az új szabályok várhatóan 2017 őszén lépnek életbe.