Merkel nyitotta meg a Lufthansa új központját

Forrás: turizmus.com

 2015. november 18. 21:14

Angela Merkel november 18-án látogatást tett Frankfurtban a Lufthansa Csoportnál, hogy megnyissa a társaság új integrált forgalomirányító központját, találkozzon a légitársaság gyakornoki programjának résztvevőivel, és részt vegyen egy Airbus A380 névadó ünnepségén.

Angela Merkel látogatása a Lufthansa új frankfurti forgalomirányító központjának ünnepélyes megnyitásával kezdődött. Az integrált irányítóközpont (IOCC) összehangolja egymással a Lufthansa frankfurti csomópontjának földi működését és a légi forgalom irányítását. Az új központot Carsten Spohr, a Lufthansa Csoport vezérigazgatója és igazgatósági elnöke mutatta be a szövetségi kancellárnak. Az IOCC-ben műszakonként 160 fős személyzet felügyeli és irányítja a forgalmat, az utasok mozgását és a földi eseményeket éjjel-nappal.

Merkel kancellár ezután a Lufthansa Technik oktatórepülőgépén különböző szakmákat elsajátító gyakornokokat kereste fel az egyik hangárban. A mintegy 37 ezer főt foglalkoztató Lufthansa Csoport Hessen tartomány legnagyobb munkaadója, amely évente több mint 30 szakmában fogad fiatal gyakornokokat. Csak idén nyáron 250 gyakornok kezdte meg gyakorlati képzését a Lufthansa Csoport különböző vállalatainál – közülük 150-en Frankfurtban. A Lufthansa az idén 1400 frissen végzett vagy jelenleg még tanulmányait folytató légiutas-kísérőt vesz fel.

Angela Merkel szövetségi kancellár látogatásának csúcspontja egy Airbus A380 utasszállító névadó ünnepsége volt. Az ünnepségen a kancellár a „Deutschland” nevet adta a D-AIMN kóddal regisztrált gépnek, amely a 14. ilyen utasszállító a Lufthansa flottájában. Miután pezsgővel felavatta a repülőgép törzsét, rövid köszöntőt mondott, majd Carsten Spohrral együtt aláírta a névadó oklevelet.