Mesebeli Afrika, Kőbányán

Forrás: turizmus.com

 2017. február 26. 14:30

Hatodik éve mutatkozik be önállóan Afrika, mint kontinens az Utazás kiállításon. Idén 24 kiállító és 17 ország jelenik meg március 2-5.között, 600 nm-es területen.

A nagyszabású, négy napos kulturális és szakmai program célja, hogy megismertesse, és megszerettesse ezt a varázslatos földrészt  a nagyérdeművel – tudtuk meg Szilasi Ildikó Hermina Afrika-szakértő antropológustól, az Utazz Afrikába utazási iroda ügyvezetőjétől. - Az 1,2 milliárd lakosú, 54 országot magába foglaló kontinens a turisztikai és kereskedelmi lehetőségek kiapadhatatlan tárával kecsegtet.

A Magyar Kulturális és Kereskedelmi Központ, amely a rendezvény névadó főtámogatója, és legnagyobb kiállítója, öt afrikai országban tart fenn irodát. Olyan magyar vállalkozóknak nyújt segítséget, akik szeretnének üzletelni Afrikában, de nem mernek önállóan elindulni.

A kiállítók a non-profit, a for-profit és a diplomáciai szektort egyaránt képviselik..

Szilasi Ildikó 23 afrikai ország ismerete és 6 Afrikában eltöltött év, valamint több száz elégedett turista elkalauzolása után úgy tartja, szubszaharai Afrikában egyre könnyebben, biztonságosabban és kényelmesebben lehet utazni. Az antropológus szerint Afrika vonzereje a természet- és emberközeli hangulatában, a vadvilág hívó szavában, továbbá az UNESCO Világörökségi Helyszínek és az élő szellemi kulturális hagyományokban rejlik.

Az Afrika Expo mozgalmas kulturális ízelítő is egyben, amire az óránként megszólaló dobok, balafonok és csörgők hívják fel a látogatók figyelmét.

Az autentikus hangulatot eredeti afrikai maszkok, szőttesek, ruhák, ékszerek, hangszerek és ajándéktárgyak biztosítják A látványos dobshow-k, az óriás tökedényes akrobatikus tánc mellett még oroszlánná változó táncosokat is láthat majd a közönség.

A gyermekek az Afrikai Játszóházban ismerkedhetnek meg a kenyai vadállatok világával, kipróbálhatják a burai gyermekek egyik játékát és különböző afrikai tanmeséket hallgathatnak, a Taita Alapítvány szervezésében.

 

Kapcsolódó cikkek

Imádlak, Afrika

2017. január 26.