Már a fizetéssel sem kell bajlódni a dublini repülőtér üzletében

Forrás: turizmus.com

 2023. október 24. 11:46

A dublini repülőtér 1-es termináljánál megnyitott a Dublin Town To Go Store, ami közel sem egy áltagos reptéri üzlet. A bolt érintkezésmentes megoldásokat használ AI technológiával.

A látogatók először az üzletbe lépve beolvassák bankkártyájukat vagy hitelkártyájukat. Ezután indulhat is a vásárlás: a súlyérzékelővel ellátott polcok a kameratechnológia segítségével érzékelik, hogy mit választottak. Amikor a vásárló kilép az üzletből ennek megfelelő összeget vonnak le a kártyájukról.

A dublini repülőtér közölte, hogy az üzletben "az induló és érkező utasok, valamint a átszállásra várakozók igényeinek kielégítésére szolgáló áruk széles választéka megtalálható", többek között kávét, süteményeket, szendvicseket, salátákat, gabonapelyhet, tejet és tisztálkodási szereket vehetnek az utazók – írja a Business Traveller.

Mesterséges intelligenciát használ a fizetéshez a dublini bolt

Fotó: Dublin Town to Go

 

Az Amazon az elmúlt években úttörő szerepet játszott az autonóm kisboltok koncepciójának alkalmazásában, Amazon Go márkája mintegy 40 helyszínen van jelen Chicagóban, Londonban, Los Angelesben, New Yorkban és Seattle-ben.