Mesterséges intelligencia fogja számolni az utasokat a Swiss járatain

Forrás: turizmus.com

 2023. április 11. 12:14

A Swiss április és június között egy olyan rendszert tesztel egyes járatain, amely a mesterséges intelligencia segítségével számolja össze az utasokat a beszállásnál.

A mesterséges intelligencia fogja segíteni a légiutas-kísérők munkáját a Swissnél. A légitársaság most három hónapon keresztül egy olyan rendszert tesztel, amely a dolgozók helyett maga számolja össze a beszálló utasokat az utaslistával történő összevetés céljából – írja az aero.de.

A légitársaság nyilatkozata szerint a rendszer tervezett bevezetésével céljuk a biztonság növelése és egyidejűleg a kabinszemélyzet tehermentesítése.

A gépeken egy-egy kamerát szereltek fel, amely beszállás közben felvételeket készít az utasokról. A felvételek a mesterséges intelligencia betanítására szolgálnak. A rendszernek fel kell ismernie többek között, ha egy utas gyermeket tart a karjában, valamint rossz fényviszonyok között is kifogástalanul kell működnie.

A mesterséges intelligencia bevetésével tehermentesíti személyzetét a Swiss

Fotó: swiss.com

A tesztidőszak alatt a kabinszemélyzet maga is számolja az utasokat a már megszokott módon.

A légitársaság szerint az utasokat beszállás előtt tájékoztatják a tesztelésről, a felvételek felhasználása pedig adatvédelmi szempontból szabályos.