Metróval majdnem a Memento Parkig

 2014. április 01. 16:56

A budapesti 4-es metró átadásával egyszerűbbé és gyorsabbá vált a Memento Park – Szoborpark Múzeum megközelítése - áll a park közleményében.

Az új metró Kelenföldi Pályaudvar végállomásától a 150-es autóbusz minden nap 15-30 percenként indul, amellyel 15 perc alatt elérhető a Memento Park. Az új, 101-es autóbusszal - amely azonban kizárólag hétköznap délutánonként közlekedik - mindössze 10 perc az utazás a parkig! A turisták számára fontos, hogy a Budapest Kártya mindkét járaton ingyenes utazást biztosít.

 

A kelenföldi átszállóhely további újdonsága, hogy a Budapesti Közlekedési Központ itt nyitotta meg új ügyfélszolgálati irodáját, ahol a hét minden napján, a magyar mellett több idegen nyelven is utazási tájékoztatást kaphatnak az érdeklődő vendégek.

Mindemellett továbbra is közlekedik a Memento Park közvetlen autóbuszjárata, amely Húsvétig szombat-vasárnap-hétfői napokon, Húsvéttól pedig ismét minden nap indul, 11 órakor az Erzsébet téri turistabusz-megállóból.

A belföldi közönség számára ugyancsak jó hír, hogy a Memento Park pénztárában nemcsak készpénzzel, hanem bármelyik SZÉP-kártyával is megvásárolhatják a belépőjegyet.