Mi értelme van az autóbérlésnek?

Forrás: turizmus.com

 2017. november 27. 13:17

Sokszor halljuk a bérlés szót, de vajon miért bérel valaki manapság, ha rendelkezik sajátautóval? Tegyünk helyre néhány dolgot az autóbérléssel kapcsolatban!

Először is tisztáznunk kell, hogy autóbérlés alatt inkább az alkalmi, azaz rövidtávú bérlésről szokás beszélni, hiszen amennyiben magánszemélyként hosszú távon szükséged van egy gépkocsira, jobban jársz, ha vásárolsz egyet. A céges (hosszútávú) autóbérlés azért egész más tészta! (Ott se ügyintézés, se fenntartási költségek, ráadásul bármikor lecserélhető a gépjármű!) De mikor és miért éri meg rövid távon autót bérelni?

Képzeljük el a következő helyzetet: tervezzük a családi/baráti nyaralást de pont hatan vagyunk! Mit tesz ilyenkor a társaság? Jó esetben két kocsival mennek és szétosztják az üzemanyagköltséget. De milyen jó lenne, ha a pihenés már az autóban elkezdődne! Vagyis,két autó helyett alternatíva lehet például egy 9 személyes kisbusz bérlése.

 

Ha csak néhány alkalommal, egy-egy vidéki kiruccanás, vagy az éves nyaralás esetén van szüksége autóra, nem érdemes fenntartani egy sajátot, hiszen ebben az esetben nem kell tartanunk az autó és a tartozékok elhasználódásától. Sőt, manapság rengetek kiegészítőbérlésére is lehetőség van, mint például a gyermek- vagy bébi ülés, navigációs rendszer, síbox vagy akár a hólánc.

Sajnos, az autóvásárlás nem olyan, mint a ruhavásárlás. Ha kiderül, hogy mégsem a mi ízlésünknek, elképzelésünknek megfelelő a gépjármű, azt a blokk ellenében nem tudjuk kicseréltetni. Éppen ezért a Sixt autókölcsönző lehetőséget ad a megvásárolni kívánt álom autóelőzetes bérlésére. Így a vevő akár hosszú távon is kipróbálhatja, hogyan viselkedik az autóesőben vagy a jeges úton, és hogy mennyit fogyaszt például a csúcsforgalomban. Ezzel az egyszerű segítséggel mindig a célnak megfelelő autót választhatunk (pl.: városi közlekedéshez egy kicsi autót, ami nem fogyaszt sokat, és könnyű vele parkolni).

 

Még hogy autóbérlés! Ugye, nem is olyan felesleges?!

(X)

Kapcsolódó cikkek