Mi lesz az utazási trend 2016-ban?

Forrás: turizmus.com

 2016. február 01. 12:23

A Dagens Nyheter című svéd napilap összegyűjtötte 2016 turizmusának meghatározó jellemzőit és legnépszerűbb irányzatait.

Utazz Kubába, mielőtt még nem késő! Ha valaki még látni szeretné Fidel Castro Kubáját, akkor most utazzon oda, mert mióta Barack Obama és Raúl Castro találkoztak, számos közeledés történt a két ország között. Sokan úgy vélik, milliónyi amerikai turista fogja rövidesen ellepni Kubát. Utánuk pedig jönnek az amerikai cégek is, tehát semmi nem lesz a régi.

 

A tehetős turisták 2016-ban egyre jobban válogatnak majd. Az utazási irodák kifejezetten nekik szánják a design hoteleket, az allergénmentes és ökoszobákat, magas szintű fitnesz helyiségekkel és egészséges étrenddel.

A vendégek újabban nemcsak napozni szeretnének, hanem edzeni, és itt korántsem wellnessről van szó. Egyre több utazási iroda kínál lehetőséget arra, hogy a vendégek tréningezzenek, akár egyedileg, akár csoportosan, netán vízi tornázzanak, fussanak, túrázzanak. A gyerekeknek úszó iskolát szerveznek és egyéb edzési lehetőségeket ajánlanak fel.

A helyi idegenvezetőktől újabban elvárják, hogy megismertessék a turistákat nemcsak a közismert nevezetességekkel, hanem egy adott ország hétköznapjaival is.

2016 kétségkívül legnagyobb turisztikai eseményének a riói nyári olimpia és a franciaországi labdarúgó EB ígérkezik.

 

Sláger országnak jósolják Srí Lankát, ahol kicsiben megtudhatjuk, milyen India, csak mindezt éppen emberléptékű mértékben – olvasható a lapban. A trend neve: Indien light.