Miben múlja felül a Giro d'Italia még a Formula–1-et is?

Szerző: Takács Tamás

Forrás: turizmus.com

 2019. december 18. 16:37

Hamilton Mercedesét vezetni, sztárversenyzőkkel pacsizni a boxok között, este pedig Monte Carlóban kaszinózni –aligha találunk ilyen szolgáltatást a neten. A kerékpársportban viszont létezik hasonló turisztikai termék, ami akár a 2020-ban Budapestről startoló Giro d'Italián is megvalósulhat.

Ami kevés profi sportban lehetséges, a kerékpározásban igen: szinte minden szempontból átélhetjük a versenyzők érzéseit, megkaphatunk számtalan ingert, ami őket éri tekerés közben, ráadásul közvetlen közelről, érintésnyi távolságból szurkolhatunk kedvenceinknek.

Ezért is egyre népszerűbb a kerékpársport szerte a világon. A rajongók letekerhetik pontosan ugyanazokat a távokat ugyanazon az útvonalon, mint a profik a Tour de France vagy a Giro d'Italia szakaszain. Mintha egy Formula–1 fan a Hungaroringen vagy a Francia Riviéra utcai pályáján kormányozhatna egy versenyautót.A kerékpáros világban megvásárolhatók szinte pontosan ugyanolyan versenygépek, amilyenek nyergében a világklasszisok, Primoz Roglic vagy Chris Froome teker. Ez tényleg csak álom a példaként felhozott Formula–1 cirkusz rajongói számára: Hamilton AMG Mercedese nem vásárolható meg és a használata is bonyolultabb lenne.

Richard Carapaz, a tavalyi Giro d'Italia győztese és rajongói

Fotó: Giro Hungary 2020 Facebook-oldala

Igaz, a szóban forgó bringák nem olcsók (10-15 ezer euró), de mégsem egy sportkocsi ára, ráadásul ezen az áron tényleg megkapjuk az érzést: egy ilyen kerékpárral Giro d'Italiát is lehetne nyerni.

 

Hobbi sportolók, akiknek mindene a bringázás

Az országúti kerékpározás életforma, és a több millió szurkoló, aki rendszeresen követi a nagy körversenyeket, mindent megtesz azért, hogy még közelebb kerülhessen példaképeihez. Akár egy nagy verseny közben élőben, akár a hétköznapokban, hasonló kerékpárokon, hasonló távokat tekerve hasonló útvonalon. Ezek a harmincas, negyvenes, ötvenes úriemberek folyamatosan edzésben tartják magukat a hétköznapokon, a hétvégeken pedig részt vesznek szabadidősport-eseményeken – GranFondo viadalokon – ahol akár híres bringás sztárokkal tekerhetnek együtt 200 kilométert többezer fős mezőnyben.

Giro-túra elektromos kerékpárokkal: ugyanazokon a csodálatos tájakon, ugyanazokon az emelkedőkön tekerhetnek az amatőr bringások, mint a profik

Fotó: Takács Tamás

A versenyre utazás pedig szent zarándoklathoz hasonlítható program. Semmilyen más sportágban nincs annyi lehetőség, hogy szinte közvetlenül a fülébe ordíthassuk kedvenc versenyzőnknek: Gyerünk!

Nyilvánvaló, hogy akinek a bringa körül forog az élete, annak a legkedvesebb vakáció is egy bringás program lehet. Ha mindez össze van kötve a sportág egyik legnagyobb nemzetközi eseményével, az a non plus ultra. És igen, a kerékpársport rajongóknak van egy olyan rétege, akinek szinte mindent megér, és szívesen költ is rá, hogy kedvencei közvetlen közelében tölthessen pár napot, közben pedig kedvenc időtöltésének hódolva gyönyörű tájakon tekerjen.

 

Hogyan profitálhatunk a rajongókból?

A hőskorban ezeket az utakat általában maguknak szervezték baráti társaságok, manapság viszont már utazási irodák szakosodtak a bringás turizmusra. És itt messze nem csak arról van szó, hogy az év adott hetében háromszoros áron lehet kiadni egy szobát a kis olasz faluban, ahol a Giro elhalad, vagy hogy más számok szerepelnek az angol nyelvű étlapon.

Jóval többet profitálhat a térség, és a recept nem bonyolult.

1. Biztosítsunk lehetőséget a kerékpáros turisták számára, hogy ne kelljen azon gondolkozniuk, miként igazodjanak el egy idegen országban, amikor a lehető legjobban szeretnék kihasználni az idejüket.

2. Tegyük számukra lehetővé, hogy általunk közelebb kerülhessenek a versenyzőkhöz, mintha maguk próbálnák megtalálni a legjobb helyeket.

3. Segítsünk nekik abban, hogy napközben a legnagyszerűbb útvonalon profi versenyzőkhöz méltó körülmények között tekerhessék le a penzumot.

Nekik ennyi elég. Ha esetleg részt vehetnek egy olyan vacsorán, ahol megismerkedhetnek a környék jellegzetes boraival, ételkülönlegességeivel, az már csak hab a tortán.

Jövőre is valódi tűzijáték várható ezért a különleges trófeáért

Fotó: Giro Hungary 2020 Facebook-oldala

Ellátogatni egy körversenyre kőkemény „aktív turizmus". Éppen ezért nagyon fontos az ilyen vendégek számára, hogy maradéktalanul kipihenhessék magukat. Lehetőleg csendes, kulturált, tiszta hotelben. Bőséges reggeli, jó kávé – mert a kerékpárosok nagy többsége kávérajongó is egyben.

És fontos tudni: legkedvesebb tárgyukként kezelik a kerékpárt. Éppen ezért egy adott szálláson mindent elronthatunk azzal, ha a biciklista nem érzi biztonságban „kedvencét".

Ami reggel a kávé, a bringázás után a bor, vagy a sör. Nem nagy mennyiségben, lévén sportemberekről van szó, de a francia, olasz, spanyol cikloturisták rajonganak a jó borokért, a britek, belgák és németek pedig nyilván a sörért.

 

Csak a bringás cipőt kell otthonról hozni

Az európai kerékpársport-rajongók többségének számára – mondjuk ki – Magyarország nem elsődleges célpont. Ha csak bringázásról van szó, a Dolomitok, Toszkána vagy Mallorca is kedveltebb irány. Híres háromhetes körversenyünk pedig nincs. A Giro d'Italia Nagy Rajttal Magyarország felkerült a kerékpáros térképre, innentől kezdve pedig az érdeklődők tíz- vagy százezrei megérkeznek majd a világ minden tájáról. Rajtunk múlik, hogy mennyien.

Három napig levendula helyett Giro-rózsaszínbe öltöznek a balatoni standok

Fotó: Takács Tamás

A nagy számok törvénye szerint lesznek köztük lakóbuszos turisták, de olyanok is, akik a prémiumszolgáltatásokat keresik. Olyat, amilyen például a RideHard.hu csapata által összeállított all inclusive jellegű, hatnapos túra, amelyen keresztül végig követhető Magyarországon az olasz körverseny mezőnye páholyból, illetve a nyeregből. Első hallásra talán borsosnak tűnik a 2000 eurós ár, de nézzünk a számok mögé! A programra érkező cikloturisták bringázhatnak a Giro lezárt pályáján és VIP-zónából szurkolhatnak a legjobbaknak a célban. Egyéb módon is vonzóvá teszik ezt a hetet. A túrát borkostolók, autentikus vacsorák színesítik, a résztvevők találkozhatnak, közös fotót készíthetnek a kerékpársport sztárjaival. A maximum 20 fős csoport együtt él majd az eseményekkel a május 7-ei csapatbemutatótól kezdve a budapesti időfutamon át a május 11-ei Nagykanizsai célba érkezésig, ráadásul egy bónusz napot is eltölthetnek Hévízen, ahol a Balaton-felvidéki kerékpártúrát követően a tófürdőben pihenhetik ki a sportolást.

A sportemberek is szeretik a jó borokat, a Balaton mellett így kézenfekvő egy borkóstoló beiktatása a bringatúrák mellé

Fotó: Kaiser Erika

A maximális komfort jegyében az is fontos ilyenkor, hogy nem szállodáról szállodára vándorol ez a kis csoport, hanem a szervezők okosan csak két bázist választottak ki a hat napra, az egyiket Budapest, a másikat Hévízen. Így elkerülhető az állandó ki- és becsekkolás kényelmetlensége, a búcsúestén pedig egy reprezentatív vacsora tetőzi be a programot a szőlőhegyen. A résztvevőknek tehát egy ilyen túrán nincs más dolguk, mint hozni a bringás cipőt és jól érezni magukat.

A kulcszó az exkluzivitás, megismételhetetlen alkalomról van ugyanis szó: a Giro d'Italia versenyt meg lehet nézni jövőre is, a Balatont is meg lehet kerülni bármelyik nyáron, de az olasz körverseny nem valószínű, hogy az elkövetkezendő 20 évben Budapestről rajtolhat majd.