4 esemény, 550 vendég és 700 tárgyalás a MICE Business Day-en

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2022. november 15. 18:53

A korábbi években megszokottnál is nagyobb érdeklődés mellett, közel 550 részvevővel zajlott le november 10-én a MICE Business Day az Anantara New York Palace Hotelben. Megmutatjuk az ötcsillagos helyszínen megtartott, a színvonalával is öt csillagot érdemlő rendezvény mögött megbújó számokat.

Egyetlen helyszínen 4 professzionális szinten megrendezett eseményt ölelt fel az idei MICE Business Day, Magyarország egyetlen üzleti turisztikai seregszemléje. A fenntarthatóság témáját középpontba állító szakmai konferenciára, az üzleti turizmus legfontosabb hazai és nemzetközi képviselőit felsorakoztató workshopra, a Magyar Rendezvényszervezők- és Szolgáltatók Szövetsége által szervezett kerekasztal-beszélgetésre, valamint a forró témákat körbejáró Turizmus Café élő adásaira közel 550 szakmai vendég és vásárló volt kíváncsi.

 

Mindenki ott volt, aki az üzleti turizmusban számít

Az impozáns kiállítói listán közel 80 magyar és nemzetközi cég képviselte magát, köztük szállodák és szállodaláncok, rendezvényhelyszínek és kiszolgálóik, programgazdák, külföldi turisztikai képviseletek, éttermek és cateringcégek.

Az Anantara New York Palace Hotel csillogó kulisszái jól illettek a MICE Business Day-hez

Fotó: Grósz Balázs

A MICE turizmust kiszolgáló vállalkozások képviselőivel a szakmai vásárlók mintegy 700 tárgyalást bonyolítottak le, a MBD során már megszokott, rendkívül hatékony, 15 perces rapid üzleti randik során.

A szakmai vásárlók mintegy 700 tárgyalást bonyolítottak le a nap során

Fotó: Grósz Balázs

A konferencia szakmai színvonalát az eseményre invitált hosted buyer csoport emelte, a 30 fős csoport tagjai a háromnapos tanulmányútra a környező országok mellett Izraelből, Török-, Spanyol- és Franciaországból, Belgiumból, Nagy-Britanniából, Franciaországból, Dániából és Észtországból érkeztek Budapestre.

 

Profi csapat, öt hónapos előkészület, lelkes partnerek

„A regionális szintre lépő rendezvényt öt hónapnyi kutatómunka és felkészülés előzte meg" – nyilatkozta az előkészületekről a MICE Business Day szervezői csapatát vezető Major Anett, a rendezvény főszervezője. A rendezvény 1,5 hónapon keresztül minden napra aktív feladatot adott, több mint 1500 e-mail-váltással, több száz telefonhívás lebonyolításával, valamint legalább 10 házbejárással.

„A csapatmunkát a teljes folyamat alatt maximalizmus, nagyfokú fegyelem és gondos odafigyelés jellemezte" – emelte ki a szakember, aki Nagy Tünde értékesítési és networking igazgatóval, Torma Bernadett rendezvénymenedzserrel és Gergely Zitával, a PR in Hungary PR- és rendezvénymenedzserével együtt dolgozott a vendégek elégedettségéért és a közös sikerért.

Az étel- és italkínálat egyaránt rugalmasan illeszkedett a nagy érdeklődéshez

Fotó: Grósz Balázs

Az ötcsillagos szakmai színvonalon megvalósított rendezvényhez nagyon jól illettek a másfél éves felújítási folyamaton átesett házigazda helyszín, az Anantara New York Palace Hotel csillogó kulisszái. Noha az eseményre még a délután folyamán is újabb és újabb vendégek jelentkeztek be, a kiváló csapatmunkájuknak köszönhetően a cateringet végző kollégák jól bírták a terhelést a helyszínen, az étel- és italkínálat egyaránt rugalmasan illeszkedett a nagy érdeklődéshez.

Népszerű volt a Zwack Unicum standja

Fotó: Grósz Balázs

Az eseménynek otthont adó szálloda által felszolgált mennyiségeken túl a FloeWater 1000 liter vizet szolgált fel, a Zwack Unicum Nyrt. 56 üveg italt töltött ki, a Segafredo Zanetti Hungária Kft. és a LUA Resort***** Balatonfüred & LUA Events pedig 800 kávét főzött le a vendégeknek.

A FloeWater 1000 liter vizet töltött ki a vendégeknek

Fotó: Grósz Balázs

Míg a Visual Europe Group számtalan világítási és hangtechnikai  megoldással, szakmai tudással támogatta a konferencia sikerességét.

A Segafredo művészi kávérajzokkal örvendeztette meg a vendégeket

Fotó: Grósz Balázs

A nagyszabású eseményen – melyet méltán nevezhetünk a szintén a Turizmus Kft. által szervezett Turizmus Évadnyitó Gála kistestvérének – több ezer fotó és 10 órás felvett videóanyag készült, amelyeket olvasóinkkal is megosztunk majd.

A Visual Europe Group világítási és hangtechnikai megoldásokkal támogatta a MICE Business sikerét

Fotó: Grósz Balázs