Michelin csillagos ételek az Air France fedélzetén

Forrás: turizmus.com

 2017. január 16. 16:45

Jean Sulpice, s két Michelin csillaggal rendelkező szakács által megálmodott ételeket kóstolhatnak az Air France Business class utasai a 2017-es év első három hónapjában. Az ínyenc fogások minden Párizsból induló hosszú távú járaton, és néhány középtávú útvonalon érhetőek el.

A légitársaság küldetésének érzi a francia gasztronómia megismertetését a világgal, melynek érdekében évek óta rendszeresen neves francia szakácsokat kér fel egy-egy menüsor kidolgozására.

A következő három hónapban a középtávú járatokon a Business class menüsora kéthetente frissül, a hosszú távú járatokon pedig havonta két fogás változik majd. Jean Sulpice különféle főzési technikát, ízvilágot és textúrát ötvözve könnyű és friss ételeket készít az utasoknak:

  • Bárány pikáns mártással, burgonyapürével és salátával
  • Vörösborban pácolt marhapofa koriander mártással, tejszínes burgonyával és gesztenyével
  • Gyöngytyúk kömény mártással és tejszínes paszternákkal
  • Pisztráng vizitormával és kukorica polentával
  • Tőkehalfilé mandarinos satay szószban földimogyorós spenóttal
  • Comté sajt rizottó zellerrel és lestyánnal

A párizsi Charles de Gaulle repülőtérről induló járatokon a La Première és a Business class utasok a sztárséf fogásain kívül “A la Carte” fogásokat is választhatnak. A thai, kínai, indiai, japán és koreai konyha különlegességei valamint tengeri ételek is foglalhatóak online az utazás előtt akár 90 nappal.

Kapcsolódó cikkek