MIe-közgyűlés flashmobbal

Forrás: turizmus.com

 2018. március 14. 14:13

A Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében tartotta meg második közgyűlését március 8-án a Magyar Idegenvezetők Egyesülete (MIe). A tartalmas rendezvényen együttműködési megállapodások születtek és bemutatták az Idegenvezetők Világnapja előtt tisztelgő MIe-flashmobot is.

A rendezvény felvezetéseként Berényi Marianna, a múzeum főosztályvezetője beszélt a patinás intézmény és az egyesület közötti stratégiai megállapodásról. Ennek része, hogy a MIe tagjai az egyesületi QR-kódos plasztikkártyával március 8-tól ingyen látogathatják a múzeumot és intézményeit, valamint az is, hogy a tanárként is dolgozó egyesületi tagok részt vesznek a múzeumi tárlatvezetők módszertani képzésében.

A továbbiakban a PROKO Travel képviselője, Prónay Bence is együttműködést ajánlott a MIe-nek. Elmondta, hogy irodájuk célkitűzései – minőségi, színvonalas munka, az utasok legmagasabb szintű kiszolgálása – szinte szó szerint megegyeznek az egyesület céljaival. Személyes ismeretségek és a közös munka alapján meggyőződtek arról, hogy ezt az egyesület tagjai komolyan is gondolják, ezért a jövőben a PROKO Travel elsősorban a MIe tagjait kívánja felkérni kiútjaikra.


A Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében tartotta meg második közgyűlését március 8-án a Magyar Idegenvezetők Egyesülete (MIe)

Fotó: MIe

Hasonlóképpen nyilatkozott Budai András is, a Via Sacra zarándokiroda tulajdonosa, így a közgyűlésen a MIe 3 új stratégiai partnerével írt alá együttműködési megállapodást.

További napirendi pontokként az elnök és a tisztségviselők beszámolói következtek, a MIe tagkártyáról, a programokról, továbbképzésekről, a pénzügyi helyzetről. Itt fontos megjegyezni, hogy a 14 alapító tagból (a szervezet fennállásának kb. egy éve alatt) mára 180 fősre bővült az egyesület.

Különösen fontos információ volt a tagoknak, hogy a MIe – egyedüli magyar szervezetként – tavaly belépett a FEG-be (az Idegenvezetők Európai Szervezetébe), és bemutatkozott tavaly novemberben a FEG dublini konferenciáján.

A rendezvényen elhangzott továbbá, hogy a MIe kiemelten fontosnak tartja a fiatal, kezdő kollégák beilleszkedésének segítését, erről szólt az egyik világnapi rendezvényük is, egy kellemes sétahajózás keretében a SIRONA hajón, ahová tanítványaikat és friss kollégáikat – több mint 100 fiatal vendéget – invitáltak meg.

A Világnap délelőtti buszos túráin egyébként – mint eddig minden évben – a MIe tagjai közül öten vettek részt idegenvezetőként, néhányan több fordulóban is. Délután a Bálnában bemutatták – szintén a tanítványoknak – Tittel Kinga Mesélő Budapest című könyvét. Az írónő, aki természetesen idegenvezető is, szintén a MIe tagja. A könyvbemutatót egy quiz-játék és dedikálás tette még érdekesebbé.

S végül, de nem utolsósorban elkészült egy fiatalos, lendületes, igazi „idegenvezetős” flash-mob, amit filmre vettek. A MIe ezzel a rövid videóval tiszteleg az Idegenvezetők Világnapja előtt.

Kapcsolódó cikkek