Mikulásbusszal és adventi villamossal is utazhatunk Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2022. december 03. 09:22

Decemberben ismét ünnepi arculattal közlekedik a BKV egyik autóbusza Budapesten. Már közlekedik feldíszített adventi villamosuk, a kisföldalatti megállóiban pedig egészen karácsonyig advent időszakához kapcsolódó versekkel teszik meghitté az utazást.

A Mikulásbusszal december 3-án, 4-én, 10-én, 11-én, 17-én és 18-án a 107-es járat vonalán, Mikulás napján, december 6-án pedig a 95-ös vonalon találkozhatnak utasok. Különleges megjelenése mellett a busz érdekessége, hogy rendszámát összeolvasva éppen a Mikulás érkezésének napját kapjuk, ugyanis az átalakításra kiválasztott jármű a DPI206-os rendszámmal közlekedik.

Indul a Mikulásbusz

Fotó: BKK

A BKV közleménye szerint idén is igyekszik hozzájárulni utasok ünnepi hangulatához: már közlekedik feldíszített adventi villamosuk, azonban nem a megszokott fénydíszítéssel, hanem adventi hangulatú belső dekorációval. A girlandokkal, színes gömbökkel, csillagokkal és hópelyhekkel díszített UV nosztalgiavillamos karácsonyig közlekedik Budapest több pontján. Idén egy QR-kód is a villamosok belső díszítésének része. A telefon kameráját erre irányítva az Oltalom Egyesület Dankó utcai hajléktalanóvodájának oldala nyílik meg a készüléken, ahol több támogatási mód közül választhatnak az adományozók.

Az adventi villamossal a főváros több pontján lehet találkozni

Fotó: BKK

Az adventi villamos péntektől hétköznap délutánonként 14 és 17 óra között a 2-es villamos vonalán, az adventi időszak nyolc hétvégi napján pedig 10 és 17 óra között a főváros több pontján közlekedik. A szerelvény december 3-án szombaton a 42-es, 4-én vasárnap a 14-es, 10-én szombaton az 59-es, 11-én vasárnap a 69-es, 17-én szombaton a 47-es, míg 18-án vasárnap az 50-es villamosvonalakon jár majd.

A kisföldalatti megállóiban pedig egészen karácsonyig advent időszakához kapcsolódó versekkel teszik meghitté az utazást. A Vers a peronon adventi kiadásában egy-egy percben hallhatók az ünnepi versek hétköznap és hétvégén minden órában Áfra János, Csuja Imre, Ecsedi Erzsébet, Für Anikó, Gáspár Sándor, Holecskó Orsolya, Kálloy Molnár Péter, Korhecz Imola, Kőszegi Ákos, Likó Marcell, Mácsai Pál, Mihály Adél, Mihály Péter, Nagy Péter, Őze Áron, Szálinger Balázs, Szarvas József és Tóth Ildikó színművészek tolmácsolásában.