Éjszakai pizza- és fagyistopot rendelne el a milánói városi tanács

Forrás: turizmus.com

 2024. április 24. 13:12

Milánóban a szabadban történő, éjszakai étel- és italfogyasztás megtiltásával akarják biztosítani a közrendet a város tizenkét negyedében.

Érdekes rendelettel védené meg a helyi lakosokat az éjjelente hangoskodó, nemritkán randalírozó turistáktól a milánói városi tanács. A tervezett jogszabály szerint az észak-olasz város bizonyos részein, köztük a híres-hírhedt Brera, Navigli és Darsena szórakozónegyedekben éjfél után tilos lenne bármilyen ételt – így fagylaltot vagy pizzát is – elvitelre árusítani, illetve vásárolni, az utcai árusoknak este 8 után be kellene fejezniük a munkát, és a szabadban történő étel- és italfogyasztást is betiltanák hétköznap éjjel fél 1 és reggel 6 óra, hétvégén és ünnepnapokon pedig éjjel fél 2 és 6 óra között.

Az új rendelet idén május 17-től, tehát már pünkösd előtt életbe lépne, és a turistaszezon végéig, november 4-ig lenne érvényben.

Elképzelhető, hogy éjjel fagyizni sem lesz szabad az utcán Milánó egyes negyedeiben

Fotó: 123rf.com

A tervezett szabályozás fő célja a városi tanács szerint, hogy védje a lakosok nyugalmát és pihenését, valamint biztosítsa a közterületek használatát a szórakozónegyedekben.

A helyi kereskedők élesen bírálják a javaslatot. Szerintük az intézkedés semmit nem tenne a vad éjszakai élet ellen, ellenben a helyi lakosokat, a turistákat és a vállalkozókat hátrányosan érintené. Különösen az élelmiszerek és italok értékesítésére és elvitelére vonatkozó tilalom verte ki a biztosítékot a kereskedőknél – írja a Merkur.