Milyen lesz az élet idén nyáron egy tengerjárón? – podcast

Szerző: Kaszás Fanni

Forrás: turizmus.com

 2021. május 25. 15:01

A Turizmus.com új podcastsorozatának első vendége Tóth Zsuzsanna, a Jet Travel product managere, akivel a tengerjáró hajók újraindulásáról beszélgettünk. Az epizódból megtudhatjuk, milyen érzés akár heteket, hónapokat tölteni a vízen, és mi vár ránk, ha hajón tervezünk az idén nyaralni.

A koronavírus miatti kényszerzárás után megnyíltak a teraszok, az éttermek és a szállodák is, a nyári szezonra pedig újra elindulnak a tengerjáró hajók – természetesen szigorú egészségügyi előírások betartása mellett. A tengerhajózás újraindulásával kapcsolatos aktualitásokról beszélt podcastunkban Tóth Zsuzsanna, a Jet Travel brand managere.

A szakember megosztotta többek között, hogy a tengerjáró hajók a koronavírus járvány enyhülésével csökkentett kapacitással indulnak útnak, a férőhelyek egy részét fenntartják arra a célra, hogy szükség esetén karanténszobaként használják őket. Ezen felül minden hajón nagyobb létszámú orvosi csapat is készen áll arra, hogy szükség esetén segítsen.

Tóth Zsuzsanna szerint sokszor szabadabban nyaralhatunk egy-egy tengerjáró fedélzetén, mint a városokban, ahol minden ország különböző ütemben oldja fel a koronavírus miatt bevezetett szigorú szabályokat. A hajókon azonban a tánc, a színház és az esti bulik sem tilosak és a medencék is nyitva lesznek.

A beszélgetésből azt is megtudhatjuk, hogy átlagosan mennyi időre terveznek hajós nyaralásokat idén az utazók.

A Turizmus.com podcastját a Spotify-on, a Google Podcasts-on és a Soundcloudon is hallgathatják minden héten, kövessenek bennünket!

A teljes beszélgetés pedig itt hallgatható meg: