Minden hajójáratát felfüggesztette a Crystal Cruises

Forrás: turizmus.com

 2022. január 20. 14:47

A cég közleménye szerint előreláthatólag április 29-ig nem indítanak el egyetlen óceánjárót sem, míg a folyami hajóik május végéig nem közlekednek.

A társaságnak három hajója szeli jelenleg a habokat, a Crystal Symphony január 22-én fut be Miami kikötőjébe, a Serenity január 30-án fejezi be útját Arubán, míg az Endeavour február 4-én érkezik meg Ushuaiára.

A Crystal Symphony

Fotó: Crystal Cruises

A közleményben azt írják, hogy a működés felfüggesztése időt ad a menedzsmentnek arra, hogy értékeljék a helyzetet és megvizsgálják a továbblépés különböző módozatait.

A társaság anyacége, a Genting Hong Kong január 19-én jelentette be, hogy valószínűleg a hónap végére elfogy a készpénzállománya, miután német hajóépítő leányvállalata a múlt héten fizetésképtelenséget jelentett.

A Crystal neve több mint 30 éven át összeforrott a luxushajózással. Várjuk vissza utasainkat a fedélzetre, amikor újrakezdjük a működésünket" – mondta a Crystal elnöke, Jack Anderson.

A társaság minden befizetett előleget és részvételi díjat visszatérít az utasok részére.

A The Points Guy portál szerint több mint féltucat, elsősorban kisebb hajótársaság húzta le a rolót 2020 eleje óta a pandémia, illetve az ebből adódó pénzügyi nehézségek miatt, közéjük tartozik például a spanyol Pumantour és a brit Cruise & Maritime Voyages.