Mindenszentekre megtelnek a fürdővárosok

Forrás: turizmus.com

 2019. október 29. 13:52

Az utolsó negyedév is erősen indul a hazai szálláshelyeken a november elejei hosszú hétvégének köszönhetően. A népszerű fürdővárosok a legkeresettebb úti célok.

Egy átlagos novemberi hétvégéhez képest a duplájánál is nagyobbra nő most a forgalom, hiszen a hosszú hétvégét az őszi szünet előzi meg. Az átlagos foglalási érték 58 ezer forint, ami 25 százalékkal több, mint egy átlagos novemberi hétvégén – összegzi közleményében saját foglalási adatait a Szallas.hu.

Eger, Hajdúszoboszló, Gyula, Hévíz és a főváros is kiemelkedő vendégforgalomra számíthat az előttünk álló hosszú hétvégén. Szeged, Pécs, Miskolctapolca, Zalakaros és Egerszalók szintén felkerült a legkeresettebb úti célok listájára.

Növekedés a harmadik negyedévben

A foglalási oldal becslése szerint az idei harmadik negyedévben közel 10 százalék volt a növekedés a tavalyi év hasonló időszakához képest. A Szallas.hu csoport 27 százalékkal növelte hazai forgalmát és 17 százalékkal a külföldre közvetített forgalmat. Az átlagos foglalási érték 63 200 forint volt, ami 10 százalékos növekedést jelent tavalyhoz viszonyítva – írják.

A novemberi hosszú hétvégén a fürdővárosok a legnépszerűbbek

Fotó: pixabay.com

A szálláshelyek az előző évhez képest 6 százalékkal emelték átlagáraikat. A foglalások érték szerinti eloszlásánál magasan vezet az 50 ezer forint alatti kategória, a foglalások 56 százaléka ide tartozott. Az üdülések átlagosan 2 éjszakára és 3 főre szóltak.

Minden tizedik vendég a SZÉP-kártyás fizetést jelölte meg előzetesen.

Tizenhárom százalékkal nőtt a SZÉP-kártyás költések értéke tavalyhoz képest, ez átlagosan 104 250 forint volt. Azok, akik ezt a fizetési módot választották, általában 3-4 éjszakára és 4 fővel érkeztek.

Ezek voltak a legnépszerűbb települések

Az idei első háromnegyed évben Siófok, Hajdúszoboszló és a főváros vonzotta a legtöbb turistát, de Eger, Balatonfüred és Gyula is az élbolyban végeztek.

A legkeresettebb úti célok top tízes listájára még Szeged, Hévíz, Zalakaros és Nyíregyháza kerültek fel. Somogy, Veszprém és Zala megye részesültek legnagyobb arányban a foglalásokból. Minden ötödik foglalás wellness-szállodába szólt.

Az egyik népszerű úti cél, a Nyíregyházi Állatpark

Fotó:  turizmus.com

A harmadik negyedévben is népszerűek voltak a kirándulóhelyek, nevezetességek és fürdők. A foglalási oldal adatai alapján nagy az érdeklődés az egri és a siklósi vár, valamint a Festetics-kastély iránt, és a Szilvásváradi Kisvasút és a Nyíregyházi Állatpark is keresettek voltak.

A fürdők közül a miskolctapolcai, harkányi, zalakarosi és hajdúszoboszlói is kiemelkedtek, továbbá a Hévízi-tó iránt is nagy érdeklődés mutatkozott.