Mintegy 11 százalékkal nőtt a magyar légtér forgalma 2015-ben

Forrás: MTI

 2016. február 15. 15:59

Mintegy 11 százalékkal nőtt a magyar légtér forgalma 2015-ben, a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. munkatársai több mint 730 ezer légi járművet kezeltek az elmúlt évben - közölte a szolgálat hétfőn az MTI-vel.

A számokról Szepessy Kornél vezérigazgató beszélt a cég partnertalálkozóján Budapesten, amelyen a magyar légiforgalmi irányítás száz éves évfordulójáról is megemlékeztek.
A közlés szerint a vezérigazgató elmondta még, hogy a növekvő forgalmat csak folyamatos fejlesztések mellett lehet a repülésbiztonság megőrzése mellett biztosítani.

Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt években a HungaroControl a nemzetközi légiforgalmi irányítás egyik élenjáró szolgáltatója lett, a technológia és az infrastruktúra területén is óriási fejlesztéseket hajtott végre.

A rendezvényen a HungaroControl díjat adott át a cég egyik beszállítójának, a Frequentisnek, szakmai partnerüknek, a Mileridge Kft.-nek, illetve ügyfelüknek, az Emirates légitársaságnak.