Tavaly közel hétmillió kilométert tettek meg a kerékpározók MOL Bubival

Forrás: MTI

 2024. február 07. 19:01

Több mint 3,4 millió alkalommal használták a MOL Bubit 2023-ban a Budapesten kerékpározók, és közel hétmillió kilométernyi utat tettek meg – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán.

A társaság adatai azt mutatják, hogy a MOL Bubit használók köre évről évre bővül, 2023-ban is több tízezer új felhasználó csatlakozott a rendszerhez, akik egyre több gyűjtőállomáson tudják igénybe venni a szolgáltatást.

Hozzátették, hogy a kerékpározás ma már nemcsak szezonális közlekedési mód, tekintettel arra, hogy a MOL Bubit használó budapestiek tavaly télen-nyáron, sőt még az év utolsó hónapjaiban is előszeretettel ültek kerékpárra. A társaság adatai szerint tavaly novemberben az átlagos napi utazásszám a hétezret is túllépte, decemberben is több napon keresztül öt- és hatezer feletti volt a napi csúcs, ráadásul még a leghidegebb napokon is több mint kétezerszer bérelték ki a zöld bicikliket.Tavaly egy átlagos felhasználó – hónaptól függően – 8-11 alkalommal használta havonta, jellemzően 10-15 percen keresztül a kerékpárokat, az átlagos utazás hossza pedig 2 kilométer volt. A szolgáltatást a felhasználók 80-85 százaléka bérlet alapon használja, a többiek pedig perc alapon.

A BKK igyekszik minél több fejlesztéssel kiszolgálni a növekvő igényeket: a tavalyi év során a társaság összesen 400 új kerékpárt helyezett üzembe, 23 MOL Bubi-állomást adott át, 2024 márciusától pedig további 6 helyszínnel bővíti a kerékpárfelvevő helyszínek listáját, így hamarosan 207 állomáson lesznek elérhetők a MOL Bubi kerékpárok – olvasható az összegzésben.

Nyitókép: BKK