Mol Bubi: most meg a fizetés biztonságosságát vonják kétségbe

 2014. július 22. 16:35

Komoly biztonsági aggályokat látnak egyes szakértők a Mol Bubi terminálok bankkártya-elfogadó rendszerében - írta a Privátbankár.

Bankautomatákat megcsapoló tolvajok „viruló paradicsomának" nevezi a tesztelés alatt álló Bubi közbringarendszert egy magát „etikus hackernek" nevező informatikai szakértő, akinek bejegyzése rohamosan terjed a Facebookon, úgyhogy a Blikkhez is eljutott. Hortobágyi Gábor szerint a bankkártyával működő biciklis terminálokban nincsen tisztességes védelmi rendszer: pontosan látható a bankkártyaolvasó-egység gyártója, így bárki szabadon vásárolhat ugyanilyet magának otthonra kísérletezni, és ha már jól kivesézte az összes gyenge pontját, és kielemezte a kommunikációs protokollt, igen nagy hatékonysággal tud a rendszerbe behatolni.

Ezt a mit sem sejtő felhasználó észre sem fogja venni, legfeljebb fél év múlva, amikor tömegesen elkezdik csápolni a bankkártyákat. A Blikk szerint a szakértő, aki elmondása szerint a BKK figyelmét is felhívta a biztonsági résekre, ám nem kapott választ. A lapnak egy másik biztonsági szakértői is nyilatkozott, aki szerint fontos lenne tehát tudni, hogy milyen információbiztonsági ellenőrzésen ment át a rendszer és ezt az ellenőrzést ki végezte el. A lapnak a BKK lapzártáig nem válaszolt.

Privátbankár