Moldova fővárosába indít járatot a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2022. január 14. 14:55

A Wizz Air új útvonalat jelentett be azok számára, akik szívesen fedezik fel az öreg kontinens keleti részét. A légitársaság kínálatában március 28-tól Moldova fővárosa, Kisinyov is elérhető.

A Bîc folyó partján található Chișinău – amelynek van magyar neve is, Kisjenő, de nyelvünkben orosz alakjával Kisinyovként honosodott  meg – a régió egyik kiemelt központja, egyben a kontinens egyik legzöldebb városa. A megannyi erdő, park, valamint az állat- és botanikus kert felfedezésére nem lehet elég időt szánni, de emellett az építészeti ékességek, katedrálisok, templomok, valamint a kulturális események, mint a színházi és balettelőadások szolgáltatnak kiváló programot – hívta fel a figyelmet a Wizz Air.

A diszkonttársaság járatai minden héten kétszer, hétfőn és pénteken közlekednek majd a két főváros között.

A kisinyovi nemzetközi repülőtér Magyarország és Moldova kétoldalú megállapodását követően valamennyi Covid-19 elleni vakcinát elfogadja, amennyiben az utas az összes dózist megkapta belőle. Az ország területére védettségi igazolvány felmutatásával lehet belépni.

moldova_123rf

A Wizz Air járatai március végétől minden hétfőn és pénteken közlekednek Kisinyovba

Fotó: 123rf.com

Védettségi igazolvány hiányában az utazástól számítva 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszteredmény mentesíti a belépni szándékozókat a karanténkötelezettség alól, függetlenül attól, hogy milyen besorolású országból érkeztek. A beutazási szabályokról további részletek a Konzuli Szolgálat oldalán érhetők el.

Kapcsolódó cikkek