Monaco közelebb került Magyarországhoz

Forrás: turizmus.com

 2015. október 01. 15:27

A Monacói Idegenforgalmi Hivatal rendhagyó sajtóeseményt szervezett szerda este a Pesti Vigadóban, amelyen a világhírű Monte-Carlói Filharmonikusok és kitűnő szólisták mutatkoztak be.

Az olasz karmester, Gianluigi Gelmetti vezényletével adott – II. Albert monacói herceg védnökségét élvező – koncert egyben premier is volt, a kiváló zenekar először szerepelt Budapesten.

Az esemény turisztikai apropóját az adta, hogy a Wizz Air jövő tavaszi új járata közelebb viszi Magyarországot Monacóhoz, így a francia Riviéra, a kis hercegség és Monte-Carlo is könnyebben lesz elérhető a nizzai járattal.

A Monacói Idegenforgalmi Hivatal kommunikációs igazgatója, Jean-Francois Gourdon a koncertet követő állófogadáson röviden részletezte csupán, hogy milyen kiváló turisztikai desztináció Monaco, hiszen kínálata sokszínű és gazdag: incentive, kongresszusi, kulturális, gasztronómiai, wellness és egyéb programokkal kecsegtet, nem beszélve a világhírű kaszinóról és a népszerű Forma 1-es futamokról. A járat beindulásával a jövőben még inkább számítanak a magyar turistákra.

A koncerten Rossini Stabat Materét adták elő, a Magyar Rádió Énekkarának részvételével. Az eseményen megjelentek a francia idegenforgalmi hivatal bécsi központjában dolgozó munkatársak is.