Mondial: „Nálunk minden ügyfél VIP”

Forrás: Turizmus Panoráma

 2017. május 29. 11:36

Megújult termékek, vadonatúj iroda – minden adott, hogy a Mondial Assistance a tavalyi jó eredmények után ismét egy remek évet zárjon. Nagy Róbertet, a cég Magyarországi Fióktelepének vezetőjét kérdeztük a változásokról.

– Nagy lendülettel vágtak neki az évnek. Mi volt a vezérelv?

– Szinte minden termékünk megújult kisebb vagy nagyobb mértékben. A biztosításaink az eddigieknél is személyre szabottabb, tartalmasabb szolgáltatást kínálnak, ráadásul ez kiváló ár-érték aránnyal is társul.

Bár sokaknak nem kell már bemutatnunk a termékeinket és a céget, azt azért kiemelném, hogy nálunk minden ügyfél VIP vendég bizonyos szempontból, mert eleve az alapárban is benne van számos olyan extra, amelyért más biztosítónál külön fizetni kell. A termékek átdolgozásánál arra törekedtünk, hogy ez az elv fokozottan érvényesüljön.

– Milyen újdonságokat kínál a Mondial?

– Minden már megszokott előnyünket (mind szolgáltatás, mind fedezet és kárrendezés kapcsán) megtartva, nevesítve is bekerült az általános biztosítási feltételek közé számos extrém sport, csak párat említve, mint például a kite-szörf, a rafting, a vadászat, a parasailing vagy a sziklaugrás. Ezek mostantól tehát nem csak külön engedéllyel érhetők el, és továbbra is az alaptermék részét képezik.

Az Őrangyal biztosításban benne van a terrorvédelem, igyekeztünk olyan limiteket is beállítani, hogy ténylegesen fedezetet adjon a káreseményekre. Az általános biztosítási feltételek közé újra bekerült a munkavállalás is, ami szintén kuriózum. Kiemelném a családi csomagunkat, amellyel egy kötvényen biztosíthatók az együtt utazók – rokonsági foktól függetlenül.

Kedvezőbb és nagyon versenyképes a Mondial Assistance a 17 nap feletti szegmensben, de a változásoknak köszönhetően a 8 napos utaknál is megéri bennünket választani.

Néhány éve vezettük be az Őrangyal Minit és a csoportos termékünket, ezekben is vannak változások. Az Őrangyal Mini esetében szükségét éreztük a termék 16 napra történő kiterjesztésének az eddigi 6 helyett, ez a biztosítás már napi 510 forintos áron elérhető. Ezt főként a rövid távú, repülős városlátogató utazásokhoz ajánljuk.

A biztosító új irodája Budaörsön

Fotó: Mondial Assistance

Csoportos termékünk is nagyon kedvező, 16 napig 390 forintos napi áron vehető igénybe. Elsősorban buszos és csoportos utakat szervező irodáknak szoktuk a figyelmébe ajánlani, de egyénileg is elérhető. Őrangyal Busz/Vonat néven található meg a termékpalettán.

– Úgy tudom, az autós biztosításuk is verhetetlen…

– Valóban. E téren is vannak pozitív változások, igazodtunk például a magyarországi autóállományhoz, és 15 éves korig kitoltuk a biztosítható gépkocsik életkorát, illetve a járművet totálkár esetén is hazaszállítjuk. A termék ugyanakkor megtartotta minden korábbi előnyét is: nemcsak az autót, de az utasokat is biztosítja, állja a hazaszállítás költségeit, szállást és csereautót ad, és még sorolhatnánk.

– És mindemellett túl vannak egy költözésen is.

– Így van. Helyrajzilag nem, komfortfokozatban viszont annál nagyobb a változás! Maradtunk Budaörsön, sőt ugyanabban az irodaparkban, csak a B épület 4. emeletéről az A épület földszintjére költöztünk, egy több mint 200 négyzetméteres irodába. A korábbi open office rendszer helyett itt minden egység külön helyiséget kapott, külön tárgyaló is rendelkezésre áll, például a partnerek fogadására. A tervek között szerepel, hogy a Bécsben működő egységek közül is átkerül egyik-másik ide.

Büszkék vagyunk rá, hogy ma már 16 ezer munkatárssal dolgozik a Mondial, és 70 nyelven, 75 országban lokálisan támogatja a kárrendezést. Minden második másodpercben fogad a cég segélyhívást, amelyre saját orvosi és segélyhívó stábbal azonnal tud reagálni bárhol a világban, az ügyintézés gyors és hatékony.