Mondjon véleményt a felelősségbiztosításról a MUISZ-nak!

Forrás: turizmus.com

 2017. március 31. 18:24

A MUISZ a tagság véleményének felmérése utána most a nem MUISZ-tagokhoz fordul annak érdekében, hogy minél szélesebb körben tájékoztatást kapjon a felelősségbiztosítás témájában.

A MUISZ az elmúlt időszak egyik legfontosabb eredményének tartja, hogy kezdeményezésére és aktív részvételével végre Magyarországon is elérhető az utazási irodai felelősségbiztosítás, amely kiterjed az utazásszervezői (beutaztató és kiutaztató), valamint az utazásközvetítői felelősségre is.

A felelősségbiztosítás két fontos részből áll. Az egyik az utazásszervezői tevékenységből eredő esetleges személyi sérülésre és dologi károkra terjed ki, a másik pedig az utazásközvetítői tevékenységnél felmerülő esetleges téves felvilágosítás, hibás dokumentáció miatt okozott kárra, mely utóbbi csupán a pénzügyi veszteségre vonatkozik.

A szövetség nem győzi hangsúlyozni, mennyire fontos mind a kiutaztató, mind a beutaztató irodák számára ez az új biztosítási termék, ami több európai országban már alapfeltétele a működési engedély megszerzésének.

A MUISZ az elmúlt napokban kérdőívet küldött ki tagjainak, hogy felmérje véleményüket a felelősségbiztosítás témájában. Ezúttal  a nem MUISZ-tagokhoz is fordul annak érdekében, hogy minél szélesebb körben tájékoztatást kapjon a szakma szereplőitől. A szövetség kéri az utazási irodákat, hogy segítsék munkáját az ezen a linken letölthető kérdőív kitöltésével.

A MUISZ weboldalán részletesen is bemutatja a Colonnade Insurance S.A. utazási irodák felelősségbiztosítási ajánlatát, amely a MUISZ felkérésére a Willbot & Kopking’s Hungary Zrt. Biztosítási alkusz közreműködésével készült.