Mondja el, milyen legyen a Balaton kerékpáros desztinációként!

Forrás: turizmus.com

 2019. november 11. 09:56

Kérdőíves kutatást indított a Magyar Turisztikai Szövetség, hogy felmérje a Balaton potenciális kerékpáros vendégeinek igényeit a turisztikai szolgáltatások fejlesztéséhez.

A „magyar tenger” térségben a GINOP 7.1.9 projekt keretében folyamatban van – a 200 km-es Balatoni Bringakörön kívül – további legalább 600 km új kerékpáros túraútvonal kijelölése, az így létrejövő útvonal-hálózaton ajánlott túrák kidolgozása, továbbá az útvonalak mentén a bringások tájékozódását, biztonságát, kényelmét szolgáló fejlesztések megvalósítása.

A kerékpáros turizmus komoly növekedésére lehet számítani

Fotó: pixabay.com

A cél az, hogy a kerékpáros turisták felfedezzék a tóparttól távolabb eső területek látnivalóit is, a várhatóan növekvő kerékpáros turizmus forgalmából pedig a part menti települések mellett a desztinációban működő többi szolgáltató is részesedjen.

A Magyar Turisztikai Szövetség most két kérdőíves kutatással igyekszik felmérni a Balaton potenciális kerékpáros vendégeinek véleményét azért, hogy a turisztikai szolgáltatások fejlesztése a lehető legjobban illeszkedjen az igényekhez.

Kétféle kérdőívet állítottak össze:

a rendszeresen kerékpározóknakELÉRHETŐ ITT.

az aktív életet élő, de nem rendszeresen kerékpározóknak: ELÉRHETŐ ITT.

Kérik, hogy a releváns kérdőív kitöltésével járuljanak hozzá a desztináció fejlesztéséhez és a linkeket bátran osszák meg ismerőseikkel, barátaikkal is!