Most érdemes vonattal külföldre utazni

Forrás: turizmus.com

 2016. december 14. 13:36

Olcsó jegyekkel hívja haza karácsonyra az Ausztriában és Németországban élő magyarokat a MÁV-Start. Ugyanakkor több külföldi desztinációba is kedvezményes áru jeggyel utazhatunk az év végi ünnepek idején.

A MÁV-Startnak sikerült a nemzetközi partner vasúttársaságokkal megállapodni nagy mennyiségű, kedvezményes árú, nemzetközi vonatjegy piacra bocsátásáról, közvetlenül az ünnepek előtt – írja a társaság közleményében.


A nemzetközi forgalomban a MÁV-Start évente két és félmillió utast szállít, az

utasforgalom fele Ausztria és Magyarország között áramlik. Az év végi időszakban körülbelül ötvenezren látogatnak haza az ünnepek idejére, főként Ausztriából és Németországból. A héten kezdődő téli értékesítési szezonban sok ezer kedvezményes jegyet kínál a magyar, a német és az osztrák vasúttársaság Németországból és Ausztriából Budapestre.

Ugyanakkor azok is válogathatnak a kedvezményes árú jegyekből, akik az országhatárainkon kívül töltenék a karácsonyt. Budapestről az osztrák fővárosba tartó EuroCity vonatokra már 13 eurótól lehet jegyet váltani, a Székelyföldre utazóknak pedig 19 euróért is kínál jegyet a vasúttársaság a Hargita IC járatra vagy a Corona nevű hálókocsis éjszakai vonatra.

Prágába és Krakkóba már 19 euróért lehet utazni, a két városba éjszakai vonatok is közlekednek, a hálókocsit választva akár a szálloda költség is megspórolható, és így sokkal több idő marad a városnézésre és a kikapcsolódásra.

Naponta több vonat is indul Budapestről a Kárpátok vagy az Alpok hófödte csúcsaihoz. A szlovák és a magyar vasúttársaság közös ajánlata révén a tátrai fogaskerekűre, a tátrai villamosra és az odáig közlekedő InterCity vonatokra közös jegy váltható, így olcsó kirándulójeggyel egészen Tátralomnicig vagy a Csorba-tóig lehet utazni. (Fotók: mavcsoport.hu)

Kapcsolódó cikkek

Ez ám a karácsonyfa!

2016. december 16.