Most kiderül, miért kedvelik a magyarok az Ubert

Forrás: MTI

 2016. április 19. 18:05

A magyarok általában többedmagukkal utaznak az Uberrel, a legtöbben szórakozni mennek vele, és leginkább az okostelefonos rendelés, az automatikus online díjfizetés és az előre kalkulálható díj miatt kedvelik – derül ki a közösségi személyszállító saját felméréséből.


Készülj Fel!

Az Uber keddi közleménye szerint a belső felmérés március 31. és április 3. között készült, a megkeresésre 2239 személy válaszolt.

A közösségi szolgáltatás magyar felhasználói a felmérés szerint az esetek mintegy 60 százalékában nem egyedül utaznak, az uberezők negyede majdnem mindig megosztja az utazást ismerősével, és leginkább társasági eseményekre veszik igénybe a szolgáltatást. A felhasználók közel egyharmada korábban sem használt és most sem használ taxit, minden tizenkettedik utas pedig bevallottan kevesebbet használja az autóját, amióta az Ubert is igénybe veszi.

A szolgáltatást használók magasan kvalifikáltak, 80 százalékuk felsőfokú végzettséggel rendelkezik, illetve egyetemre jár.

Az uberezők 83 százaléka szerint a megosztáson alapuló gazdaság pozitív hatással lesz Magyarország fejlődésére – áll a közleményben.