Mostantól a belvárosból is be lehet csekkolni a repülőkre

Forrás: turizmus.com

 2022. július 01. 16:53

A mai napon hivatalosan is megnyitott a Kálvin tér 4. szám alatt a Universal Airport HUB üzlet, ahol el lehet végezni az utasfelvételi folyamatot, a poggyászcímke nyomtatását, továbbá leadhatjuk bőröndünket a csomagmegőrzőben is, amíg felfedezzük a környéket.

A későbbiekben itt is elérhetőek lesznek a koronavírus tesztlehetőségek is, de egy Nespresso kávézó és prémium termékekkel felszerelt ajándékbolt is található az üzletben.

A megnyitón Chris Dinsdale, a Budapest Airport vezérigazgatója köszöntötte a vendégeket, és örömét fejezte ki, hogy a koronavírus járvány enyhülésével és a nemzetközi utazások beindulásával a budapesti repülőtéren is elkezdett a 2019-es szintre visszaépülni a kapacitás és a vendégszám. Elmondta, hogy a pandémiás időszakban 75 milliárd forintot fordítottak fejlesztésekre a reptéren, felújításokat végeztek, és automatizáltak bizonyos folyamatokat. Ennek köszönhető, hogy már önállóan is feladhatjuk csomagjainkat a reptéri önkiszolgáló poggyászpultoknál.

bud_hub

Megnyitott a Kálvin téren a Universal Airport HUB üzlet, ahol el lehet végezni az utasfelvételi folyamatot és a poggyászcímke nyomtatását is

Fotó: Budapest Airport / Baranyi Róbert

Ennek a szolgáltatásnak a kiterjesztése tulajdonképpen a Kálvin téri üzlet, melyet a reptéren működő koronavírusteszt-központ üzemelőjével, a Universal Medical Solutionsszal együttműködve nyitottak meg. Az üzlet két részre oszlik: található benne egy kávézó, melyben Nespresso kávékülönlegességeket készítenek a baristák – ez egy egészen egyedülálló egység, hiszen a kávécég kevés helyen nyitott eddig saját kávézót. Emellett prémiumkategóriás termékekkel feltöltött ajándékbolt is található a Universal Airport HUB-ban, ahol a Ray Ban szemüvegei, a Bortársaság által válogatott különleges borok, a Pödör hidegen sajtolt olajai és az Unicum termékei is megvásárolhatóak.

bud_hub

Az ünnepélyes megnyitót július 1-jén tartották a Kálvin téri üzletben

Fotó: Budapest Airport / Baranyi Róbert

Az üzlet másik felét a reptéri szolgáltatások foglalják el. Lehetőség nyílik a Kávin térről becsekkolni és kinyomtatni a beszállókártyát – ugyan egyelőre csak a Wizzair, a KLM/AirFrance, a Norwegian és az Aegean egyes járataira, de ezek száma napról napra növekszik. Emellett lemérhetjük a csomagjainkat is és kinyomtathatjuk a poggyászcímkét, így a reptéren már csak le kell adnunk a bőröndöt az önkiszolgáló pultnál és sorban állás helyett egyből a biztonsági ellenőrzésnél kezdhetjük az utazásunkat.

Az üzlet elhelyezkedése is ideális: a Kálvin téren megáll a reptérre tartó 100E gyorsjárat, mellyel kényelmesen el- és visszajuthatunk a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Így ha érkezés után, vagy indulás előtt még nem szeretnénk magunkkal cipelni a bőröndöt, azt le is adhatjuk a csomagmegőrzőben.

bud_hub

Ha érkezés után, vagy indulás előtt még nem szeretnénk magunkkal cipelni a bőröndöt, azt le is adhatjuk a csomagmegőrzőben.

Fotó: Budapest Airport / Baranyi Róbert

Az Universal Airport HUB a jövőben olyan szolgáltatással is bővülni fog, mint a poggyászfóliázás vagy a bőröndméret-ellenőrzés. A későbbiekben pedig tervezik, hogy a megfelelő biztonsági intézkedések mellett akár a városban is le lehessen adni a poggyászokat az utazás előtt.