Moszkvában megnyitottak a nyári teraszok és a múzeumok

Forrás: MTI

 2020. június 16. 11:23

Megnyitottak a múzeumok és az éttermek nyári teraszai kedden Moszkvában a koronavírus-járvány miatt március végén bevezetett korlátozó intézkedések fokozatos feloldásának második fázisában.

A múzeumok és a kiállítások egyelőre csak előzetes online jegyvásárlás és időpontfoglalás alapján látogathatók. Megnyitottak a könyvtárak, a kölcsönzők, az ingatlanközvető, reklám-, tanácsadói és egyéb szolgáltatói irodák is. A fogorvosok is újrakezdhetik a nem sürgős esetek kezelését.

Látogathatóvá válnak keddtől a sportrendezvények is, egyelőre a tribünök befogadóképességének 10 százalékáig. A nyilvános helyeken továbbra is be kell tartani az emberek között a biztonsági távolságot, valamint arcmaszkot és védőkesztyűt kell viselni.

A nyilvános helyeken továbbra is be kell tartani a biztonsági távolságot

Fotó: pixabay.com

A járványhelyzet kedvező alakulása esetén az orosz fővárosban jövő keddtől ismét látogathatók lesznek az edzőtermek és az uszodák, újra indulnak a kirándulóhajók és megnyitnak az óvodák. Ettől a naptól kezdve lehet majd a gyerekeket a játszótérre kivinni, a köztéri padokra leülni, valamint az éttermek és a kávézók belső helyiségeiben is fogyasztani.