Mozdony viszi hírét a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak

Forrás: turizmus.com

 2019. május 28. 16:53

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a Vasúttörténeti Parkban megáldotta a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust hirdető különleges fóliával borított mozdonyt. A szervezők 15-20 ezer résztvevőt várnak az egyhetes eseményre.

Magyarország 2020-ban – több mint 80 év után – ismét Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK) rendez. Az egyhetes esemény a szervező Magyar Katolikus Egyház szándéka szerint azonban nem csupán fővárosunk, hanem az egész ország ünnepe is kell, hogy legyen.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek olyan különleges fóliával borított mozdonyt áldott meg május 28-án a Vasúttörténeti Parkban, ami országszerte hírét viszi a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak. A bíboros köszöntőjében arról beszélt, hogy a megáldott mozdony első útja Csíksomlyóra, a Szentatya látogatására viszi a híveket, majd hozzátette, a mozdony különböző oldalain látható gazdag jelképrendszer felhívja a figyelmet az Eucharisztikus Kongresszusra, ami szeretetben össze tud majd fogni sokakat.

Erdő Péter megáldja a mozdonyt

Fotó: MÁV-Start

A Turizmus.com Magazin májusi számában a vallási turizmus fejlesztése kapcsán többek között megszólalt Göbel Ágoston, a NEK titkárságának sajtóreferense is, hangsúlyozva, az egyhetes rendezvény ugyan elsősorban vallási esemény, de jó alkalom arra, hogy megmutassuk a világnak országunk kincseit. A szervezők 15-20 ezer résztvevőt várnak a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, negyedük külföldről érkezhet.

A mintegy 100 négyzetméternyi felületen felmatricázott, 19 méteres TRAXX mozdony – felkészítő vizsgálat és karbantartás után – a csíksomlyói pápalátogatásra induló különvonatot vontatja majd. Addig menetrend szerint közlekedő vonatokban – a tervek szerint – már nem közlekedik. A csíksomlyói látogatás után viszont országszerte találkozhatnak majd vele a MÁV utasai a különböző vasúti vonalakon.

A felmatricázott mozdony a csíksomlyói pápalátogatásra induló különvonatot vontatja majd

Fotó: MÁV-Start