Mozgalmas fél év áll a MUISZ mögött

Forrás: turizmus.com

 2014. december 08. 18:42

Fél év telt csak el a MUISZ legutóbbi közgyűlése óta, Molnár Gabriella leköszönő elnök mégis hosszan tudta sorolni, hogy ez alatt a néhány hónap alatt mi mindenben lépett előre a szövetség az utaztatók érdekeit képviselve.

Részt vettek a Budapesti Tavaszi Fesztivált szervező grémium ülésén, érvényt szerezve az utaztatók érdekeinek. Elindultak a MUISZ-vacsorák, a kötetlen összejövetelek célja a tagok közötti kapcsolatok aktívabbá tétele, elmélyítése. Rendszeresen részt vesznek a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal ülésein, részben ennek nyomán, a főváros megrendelésére el is készült a turistabuszok közlekedéséről egy tanulmány és koncepció, melyet a szövetség is véleményez hamarosan – hangzott el december 8-i MUISZ-közgyűlésen, a Gellért szállóban.

Tárgyalásokat folytattak a Hungexpóval, melynek eredményeként a MUISZ-tagok jövőre is 25 százalékos kedvezménnyel vehetnek részt az Utazás kiállításon. Intenzív lobbitevékenység zajlott a HIPA okozta problémák megoldásáért, Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár a helyszínen is ígéretet tett az egyeztetések minél hatékonyabb folytatására. Kidolgoztak egy utazásközvetítői mintaszerződést, ami ajánlásként használható az utazásszervezők és -közvetítők együttműködéséhez.

A VIMOSZ-szal együttműködve folytatták a lobbit az illetékes államtitkárnál annak érdekében, hogy legyenek pályázati források az irodák számára is IT-fejlesztésekre, például honlapfejlesztésre, online foglalási rendszerek bevezetésére. Szintén a VIMOSZ-szal együttműködve tárgyaltak az Artisjusszal is a rendezvények, fogadások alkalmával fizetendő szerzői jogdíjak csökkentéséért.

A tagság számára sok szolgáltató jellegű pluszt nyújtottak, ilyen volt például a látogatás a régi Zeneakadémián, a Várkert Bazár bejárása, a Dandár és a Rudas fürdőkbe szervezetett látogatás, illetve a nagy érdeklődés övezte képzések is. A protokollképzés telt házas volt, ismétlést terveznek. Elkészült és angol nyelven is elérhető a MUISZ honlapja is.

A szövetség továbbra is igyekszik aktívan részt venni az ACTAA közgyűlésein, illetve minél hatékonyabb együttműködésre törekszik a TDM-szervezetekkel, erre próbálják inspirálni a tagságot is.

Bár a december 8-i közgyűlésen tisztújítás történt, Molnár Gabriella tiszteletbeli elnökként továbbra is támogatja a szövetség munkáját, s az elnöksége alatt megkezdett folyamatok továbbvitelére az ő személye mellett az újraválasztott elnökség és bizottságok is garanciát jelentenek.