Mozgalmas V4-es turistatalálkozó Verőcén

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 08. 12:06

Napsütés, eső és reggeli köd is volt a III. V4-es turistatalálkozón Verőcén.

Nyarat idéző verőfényes napfény, áztató éjjeli eső és ködfoltos reggeli hegyek természeti díszletei kísérték a III. V4-es Nemzetközi (Nyári) Turista Találkozót, amelyet a Természetjáró Fesztivál keretében Verőcén szervezett a Magyar Természetjáró Szövetség.

A szlovák, cseh és lengyel nemzeti szövetségek képviselőiből álló közel 200 fős turistasereg nem tétlenkedett, a 4 napos eseményen kenuzással, kerékpározással és gyalogos túrákkal ünnepelték 100 éves közös múltjukat - tájékoztatott a szövetség.

Mártonné Máthé Kinga a Magyar Természetjáró Szövetségnél

A Pro Natura és Pro Turismo szakmai elismeréssel is díjazott turisztikai szakember az MTSZ marketingkommunikációs igazgatójaként dolgozik, immáron fél éve. Elmondása szerint szakmai kihívásként tekint a digitális bennszülött fiatal generáció megszólítására és az érezhetően növekvő népszerűségű Országos Kéktúra ismeretségének javítására, mindezt környezettudatos, minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyó marketing módszerek felhasználásával szeretné elérni a szakmai szövetség csapatával együtt.
Telefonos elérhetősége változatlan, e-mail címe: mathe.kinga@termeszetjaro.hu

A megnyitó ünnepségen beszédet mondott  Vratislaw Chvatal, a cseh, Peter Dragun, a szlovák és Edmund Brzozowsky,  a lengyel szövetség elnökei, magyar részről pedig Seregi János, az MTSZ elnök-helyettese. Közösen köszöntötték az MTSZ tiszteletbeli elnökét, Thuróczy Lajost, aki 94. születésnapját a találkozó napjaiban ünnepelte.

A V4-es találkozó megnyitója

Fotó: [forrás]

A következő V4-es turistatalálkozó Lengyelországban lesz 2021-ben, a jelképes vándorbotot Tassy Márk, az MTSZ igazgatója ünnepélyes keretek között nyújtotta át lengyel túrázóknak.