Műanyagmentes július után autómentes augusztus

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 06. 17:39

A Magyar Kerékpárosklub közlekedésimód-váltást népszerűsítő kampányt indított, amiben tippeket és tanácsokat is ad azoknak, akik hétköznap vagy nyaralás során letennék az autót.

A Kerékpárosklub felhívása így folytatódik: „Unod a dugót és a parkolóhelyek keresését? Eleged van abból, hogy sehova nem érsz oda időben? Spórolnál vagy sportolnál? Zavar a szmog, a zaj, hogy autók foglalják el a közterületeket? Szeretnél biztonságosabb és élhetőbb környezetben élni? Tennél valamit a klímaváltozás ellen?”

A Kerékpárosklub azt tanácsolja, első lépésként gondoljuk végig,  biztosan szükség van autóra az utazáshoz?„Nem várunk el teljes autómentességet, egyetlen utazás kiiktatása is sokat számít” – nyugtattak meg mindenkit a szervezők.

Mielőtt autóba ülnénk, érdemes az egyéb lehetőségeket is számba venni

Fotó: Kerékpárosklub

A Kerékpárosklub kampánya mögött nincsenek nagy támogatók, a csatlakozóktól remélik a sikert.

Arra kérnek mindenkit – cégeket, szervezeteket is beleértve –, hogy osszák meg tapasztalataikat közösségi médiafelületeiken az #automentesaugusztus hashtag alatt.

Az Autómentes augusztus Facebook-eseményét már több mint ezren visszajelölték, és a történetek is elkezdtek gyűlni. Már mintegy 30 szervezet csatlakozott az akcióhoz.