MUISZ: kész a felelősségbiztosítási termék

Forrás: turizmus.com

 2017. január 31. 17:52

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége január 31-i alakuló elnökségi ülésén megválasztották az alelnököket, és bejelentették, hogy elkészült a piacon újnak számító felelősségbiztosítási termék.

A Danubius Hotel Flamencóban megtartott elnökségi ülésen a MUISZ december 12-i tisztújító közgyűlésén megszavazott bizottságok vezetői közül alelnöknek választották Drégely Ágnest (belföldi és beutaztató bizottság vezetője – Tour East Tour), Molnár Juditot (marketing és kommunikációs bizottság vezetője – OTP Travel) és Simon Andrást (légi közlekedés bizottság vezetője – VIVA Utazási Iroda).

A legfontosabb célok között a szakmai szereplőket támogató képzések, a tartalmas programú MUISZ-vacsorák, belföldi tanulmányutak, múzeumlátogatások, valamint az elkészült felelősségbiztosítási termék áll, mely újdonságként kerül a piacra és a MUISZ tagirodái 20 százalékos kedvezménnyel vehetik majd igénybe.

A felelősségbiztosítás két fontos részből áll, az egyik az utazásszervezői tevékenységből eredő esetleges személyi sérülésre és dologi károkra terjed ki, a másik pedig az utazásközvetítői tevékenységnél felmerülő esetleges téves felvilágosítás, hibás dokumentáció miatt okozott kárra, mely utóbbi csupán a pénzügyi veszteségre vonatkozik. Természetesen a két tevékenységnél eltérő a termék díja. A biztosítás feltételeiről a MUISZ-tagok néhány napon belül körlevélben kapnak tájékoztatást, valamint a közeljövőben egy fórumot is szervez a szövetség, ahol az érdeklődő tagirodák közvetlenül a biztosító társaságnak tehetik fel kérdéseiket.

A képen balról jobbra: Hajdú Attila, Jakus József, Végh Balázs, Tukacs Zsuzsa, Nyúl Erika, Simon András, Békefi Veronika, Antalóczy Györgyné, Erdei Bálint, Molnár Judit, Drégely Ágnes, Takács Péter, Füri Mihályné, Csépai Balázs, Falus János

Fotó: MUISZ

Elhangzott, hogy a tavalyi évhez hasonlóan a szövetség részt vesz az Utazás 2017 kiállításon egy kollektív standdal, ahol hét MUISZ-tag mutatja be árukínálatát. A kiállítással összekötve indítja el a MUISZ az új kampányát is, melynek fő üzenete: „Utazzon utazási irodával!", hangsúlyozva az utazási irodák által nyújtott biztonságot és szaktudást.

Erdei Bálint tájékoztatta az elnökséget arról, hogy a Horvát Idegenforgalmi Közösséggel megtörténtek az első egyeztetések a tavaszi, horvátországi közgyűlésről, melyet április 6–9. között rendeznek meg.

Az új elnökség döntött a Student Lines Kereskedelmi és Diákutaztatási Iroda tagfelvételéről is.