MUISZ elnökségi ülés a Continentalban

Forrás: turizmus.com

 2016. június 16. 12:21

A turistabuszok budavári behajtásának tapasztalatai és a bizottsági rendszer felülvizsgálata is napirendre került a Magyar Utazási Irodák Szövetsége legutóbbi elnökségi ülésén.

A június 9-ielnökségi üléshez a helyszínt a Continental Hotel Budapest biztosította. Az elnökségi tagokat köszöntötte Géher Zoltán, a szálloda igazgatója, valamint Jakab Gábor értékesítési igazgató – tájékoztatott a MUISZ.

Az ülésen Erdei Bálint elnök beszámolt az elmúlt időszak eseményeiről, többek között a turistabuszok budavári behajtásával kapcsolatos fejleményekről. A MUISZ több alkalommal is körlevélben kérte tagjait, mondják el véleményüket, konstruktív javaslatukat a kéthetes tesztidőszak alatt felmerült tapasztalataikról. Az elküldött észrevételek alapján a szövetség újabb javaslatokat fog tenni a döntéshozóknak a következő egyeztetésen.

Az elnökségi tagok tanulmányozták a Metropolitan hallgatói által készített, valamennyi regisztrált utazási irodára vetített statisztikai anyagot, mely további átdolgozást és néhány kiegészítést követően segítséget nyújthat az utazási irodák működésére vonatkozó elemzések elkészítésében.

Ugyancsak kiemelt témaként szerepelt – az év végi tisztújító közgyűlés előkészítéseként – a bizottsági rendszer felülvizsgálata, esetleges átszervezése, amihez egy stratégiai munkacsoport felállítására van szükség, követve ezzel is az európai szövetségek gyakorlatát. Ez azért is indokolt, mert egyre több tagiroda jelzi, szívesen részt venne részt a MUISZ munkájában, ehhez azonban elengedhetetlen egy megújult szervezeti forma. Hamarosan kérdőív formájában fordul a szövetség tagjaihoz véleményüket várva a témában.

A tervek szerint júliusban lesz a következő MUISZ-vacsora, melyhez ezúttal a szövetség rendkívüli tagja, a Bringóhintó biztosítja  a helyszínt a Margitszigeten, ahol ismét izgalmas, érdekes előadások várhatók, de elsősorban egy igazi nyáresti, kötetlen beszélgetős rendezvény a cél.