MUISZ elnökségi ülés a Német Turisztikai Hivatal magyarországi képviseleténél

 2014. július 28. 15:28

A MUISZ elnöksége 2014. július 24-én elnökségi ülést tartott, melyre ez alkalommal a Német Turisztikai Hivatal magyarországi képviseleténél (DZT) került sor.

A képviselet vezetője, Czeiszing Miklós beszámolt a DZT terveiről. Bemutatta a Turisztikai Hivatal két kiemelt témáját 2014-re: a Berlini Fal leomlásának 25 évfordulóját és a németországi világörökségi helyszíneket. Tájékoztatást adott a West End bevásárlóközpont előtt szeptember 4-én megtartásra kerülő nagyközönségi rendezvényükről,mellyel a Berlini Fal leomlására emlékeznek . A rendezvényre várják az utazási irodák munkatársait. (www.germany.travel)

Az elnökség kiértékelte a MUISZ fennállásának 40. évfordulója alkalmából megtartott ünnepi közgyűlést és az első MUISZ vacsora tapasztalatait, valamint megvitatta a várhatóan szeptember második felében megrendezésre kerülő következő MUISZ vacsora helyszínére és a meghívott vendégek személyére érkezett javaslatokat.

A napirendi pontok között szerepelt a MUISZ tagok számára kialakítás alatt álló kedvezményrendszer áttekintése, első körben fókuszálva az üzemanyag vásárlás, a banki szolgáltatások és a telekommunikáció terén igénybe vehető kedvezményekre.

Meghatározásra kerültek a következő félév feladatai is, melyek között továbbképzések, adókonzultáció, számlázási tréning ismeretek és belföldi study tpur is szerepelnek.

Az Etikai és Jogi Bizottság beszámolt a csomagtúrákra vonatkozó új EU-s irányelv tervezetéről, valamint az utazásközvetítői mintaszerződéssel kapcsolatban végzett munkájáról.