MUISZ felelősségbiztosítás – egyre nagyobb az érdeklődés

Forrás: turizmus.com

 2017. március 21. 17:51

Eddig több mint tíz iroda jelezte, hogy biztosan megköti a MUISZ által kezdeményezett és néhány hete bejelentett új, kifejezetten az utazási irodák számára készült, az utazásszervezés valós kockázatait figyelembe vevő felelősségbiztosítási szerződést – tájékoztatta szerkesztőségünket Erdei Bálint.

További 15 iroda pedig komolyan érdeklődik az új biztosítás iránt. Talán a közelmúlt szomorú buszbaleseteinek is szerepe van abban, hogy az utazási irodák egyre inkább felelősségteljesen gondolkoznak és igyekeznek mindent elkövetni azért, hogy a kockázati tényezőket, mint például a rajtuk kívülálló okok miatt bekövetkezett veszély kockázatát minimálisra csökkentsék – fejtette ki a MUISZ elnöke.

A felelősségbiztosítás május 1-ig a MUISZ-on keresztül vásárolható meg és a szövetség tagjai 20 százalékos kedvezményben részesülhetnek, amennyiben legalább 40 iroda szerződést köt. A 20 százalékos kedvezmény a legmagasabb fedezet választása esetén a legnagyobb forgalmú irodáknak akár  600 ezer forint, a legkisebb forgalmú irodáknak pedig közel 150 ezer forint megtakarítást jelenthet, de a legalacsonyabb fedezet választása esetén is több mint 50 ezer forinttal kell kevesebbet fizetniük évente az 50 millió forint alatti éves árbevétellel rendelkező utazásszervezőknek. A 20 százalékos kedvezmény természetesen az utazásközvetítői felelősségbiztosításra is kiterjed.

 

Közel kétéves egyeztetés zárult le a kimondottan utazási irodák számára elkészült biztosítási termék létrejöttével, amely óriási előrelépést jelent, tekintettel arra, hogy a magyar biztosítási piacon eddig nem létezett olyan felelősségbiztosítási termék, amely kifejezetten az utazásszervezésre, vagy közvetítésre vonatkozik és valóban megfelelő fedezetet is nyújt, véli Erdei Bálint.