MUISZ összeállítás a jogosulatlan utazásszervezői tevékenységről

Forrás: turizmus.com

 2016. november 22. 13:31

A szakmát és az utasokat is segíti az a praktikus anyag, amelyet a Magyar Utazási Irodák Szövetsége állított össze annak érdekében, hogy hatékonyabb és célzottabb legyen a fellépés a jogosulatlan utazásszervezés ellen.

A MUISZ évek óta intenzív lobbi tevékenységet folytat az engedéllyel rendelkező utazási irodák versenyhelyzetét jelentősen befolyásoló jogosulatlan utazásszervezőkkel szemben is.

A döntéshozók felé többször jelezték a problémát, hangsúlyozva, mekkora adókiesést jelent ez a magyar költségvetés számára, illetve többször felhívták arra a figyelmet, milyen veszélyt jelent a „fekete" utazásszervezők tevékenysége az utasokra nézve.

A vonatkozó hatályos jogszabályok megfelelő ismerete nélkül azonban nem lehet hatékony harcot vívni, így a szövetség egy olyan anyagot állított össze a szakma és az utazóközönség számára, amelyben a fogalmak tisztázásán és az illetékességi körökön túl példákkal alátámasztva mutatja be a MUISZ azokat a gyakori eseteket, amelyek kimerítik, vagy éppen nem támasztják alá a jogosulatlan utazásszervezés fogalmát.

Az összeállítás  ITT letölthető.