Megalakult a MUISZ új elnöksége

Forrás: turizmus.com

 2023. december 19. 10:30

Megalakult a jövőre fennállásának 50. évfordulóját ünneplő Magyar Utazási Irodák Szövetségének új elnöksége.

December 11-én megtartotta alakuló ülését a Magyar Utazási Irodák Szövetségének új elnöksége. Molnár Judit (OTP Travel) újraválasztott elnököt két alelnök segíti az elkövetkező két évben, Székely Andrea (WECO Travel) a beutaztatók részéről, valamint a kiutaztatási ágazatot képviselő Komora Zoltán (IBUSZ Utazási Irodák).

Molnár Judit elnök a jövőre 50. jubileumát ünneplő MUISZ fő célkitűzésének a döntéshozók felé történő lobbitevékenység mellett a szakma képzését határozta meg. A szövetség érdekérvényesítés keretében kiemelt területként kezeli továbbra is a helyi iparűzési adó utazási irodák esetében eltérő értelmezését, valamint a fekete utazásszervezést.

A MUISZ új elnöksége. Álló sor, balról jobbra: Prónay Bence, Haris Richárd, Falus János, Füri Mihályné, Hóka Péter, Kárpáti Zsuzsa, Jakus József, Szvoboda János. Ülő sor, balról jobbra: Komora Zoltán, Molnár Judit, Drégely Ágnes

Fotó: MUISZ

Az ülésen az elnökség tagjai ismertették, hogy milyen munkaterv szerint végzik a bizottságok a munkájukat az elkövetkező időszakban. A tervekben több olyan fejlesztés és új program is szerepel, amelyekkel a közeljövőben találkozni fognak a tagirodák, illetve az utazni vágyó nagyközönség. A MUISZ eltökélt a fenntarthatóság és a szakma képzése, az utánpótlás biztosítása mellett, így ezen területekre is fókuszált programokkal jelentkezik a 2024-es évben.

A rendezvénynek az V. kerületi Urban Betyár étterem adott otthont, amely választható méretű rendezvénytereivel, ízletes ételeivel és különleges Néprajzi Élményközpontjával mára a belvárosi vendéglátás egyik ikonikus szereplőjévé vált.